keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kana-kasvispataa

Töissä ruokatunnilla iski annoskateus kun työkaverini lounasrasiasta tulvahti aivan ihanat tuoksut. Siinä rinnalla oma tonnikalasalaattini ilman kastiketta oli lähinnä vitsi. Sain kinuttua ohjeen jota päätin testata saman tien, pienellä tuunauksella.

Kana-kasvispata

500-700 g kanaa (käytin maustamattomia broilerisuikaleita)
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
4 rkl tomaattipyrettä
200g retikkaa (jätin pois koska lähikaupasta ei löytynyt)
200g juuriselleriä
2 punaista paprikaa
2 porkkanaa
tölkki kikherneitä
1 rkl jeeraa (eli juustokuminaa)
1 tl kanelia
(lisäsin extrana 3 peperoncinoa)
suolaa
mustapippuria
5 tomaattia kaltattuina (unohdin ostaa tomaatteja, korvasin ne n. 400 g tetralla yrttimaustettua tomaattimurskaa)
1 kesäkurpitsa
tuoretta persiljaa & korianteria

Ruskista kanat sipulin ja valkosipulin kanssa, lisää tomaattipyre ja pyöräyttele pannussa vielä hetki. Lisää vettä niin että kanat peittyvät. (Tässä kohtaa lisäsin mukaan omin luvin Fond du Chef -kasvisliemikuution). Anna porista n. 10 minuuttia ja lisää sitten kaikki kasvikset, paitsi kesäkurpitsa, pieninä kuutioina, sekä mausteet. (Lisäsin tässä vaiheessa myös tomaattimurskan). Anna hautua 1 - 1,5 tuntia riippuen kuinka pieniä kasviskuutioita jaksoit pilkkoa. Lisää lopuksi kesäkurpitsakuutiot ja hauduta vielä kymmenisen minuuttia. Kun pata on valmista silppua joukkoon korianteria ja persiljaa.


Lisukkeeksi haudutin kvinoaa. Tämä oli oikein hyvä kesäpata! Kanat hautuivat ihanan mureiksi ja kasviksiahan voipi vaihdella mielensä mukaan tai jättää pois mistä ei pidä. Kanan voi vaihtaa vaikka possuksi. Mausteilla voi leikkiä. Tässä oli aavistus Intian tuoksua jeeran ja kanelin ansiosta ja sopi mainiosti viileään ja sateiseen kesäpäivään. Kiitos Minna ohjeesta!

1 kommentti: