sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Soppapäivä

Tänään teki mieli keittoa ja päädyin tekemään sen linsseistä. Käytin belugalinssejä, siitä tuo keiton tummahko väri.



2 dl linssejä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl jeeraa
puolikas chili
litra vettä
200 g tomaattimurskaa
1 rkl kuivattua lipstikkaa
suolaa ja pippuria

Huuhdo linssit lävikössä juoksevan veden alla. Silppua sipuli, valkosipulit ja chili (poista chilin siemenet jos et halua kovin tulista). Laita loraus öljyä kattilaan ja freesaa siinä sipuli ja valkosipulit pehmeiksi. Lisää chili ja jeera ja kuumenna mausteita hetki sekoitellen. Kaada linssit joukkoon, lisää vesi ja tomaattimurska. Hienonna kuivattu lipstikka morttelissa ja lisää keittoon. Anna porista 20 - 30 minuuttia tai niin kauan, että linssit ovat kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa. Lipstikan sijaan voi käyttää kasvisliemikuutiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti