sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Suloinen sunnuntai

Arkiaamupalani on pikapuuro työpöydän ääressä ja sen päälle automaattikahvia, mutta viikonloppuisin viitsin nähdä vähän enemmän vaivaa hyvän aamupalan eteen. Tänä aamuna tein yllätysmunia, hienommin ilmaistuna oeufs en cocotte.


Voitele annosvuoat. Laita "yllätys" vuoan pohjalle. Se voi olla melkeinpä mitä vaan, kinkkua, savukalaa, homejuustoa, basilikaa tai välttämättä ei mitään. Itse laitoin toiseen teelusikallisen öljyyn säilöttyä tryffelihakkelusta ja toiseen kinkkufilesuikaletta ja pieneksi viipaloidun kirsikkatomaatin. Riko yksi kananmuna per vuoka niin ettei keltuainen mene rikki ja lisää teelusikallinen ranskankermaa tai peruskermaa. Päälle ripaus ruohosipulia, pyöräytys mustapippurimyllystä ja suolaa. Kypsennä 190 asteisessa uunissa vesihauteessa 10-15 minuuttia tai sen verran että valkuainen on hyytynyt ja keltuainen vielä löysä. Paahda kaveriksi leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti