torstai 14. heinäkuuta 2011

Mansikkajuustokakku-parfait




Tein keväällä jälkkäriksi tällaista mansikkaista, juustokakun makuista ihanuutta. Silloin mansikat olivat vielä ulkomailta tuotettuja ja nyt täytyisikin tehdä tätä uudestaan kotimaisista mansikoista. Teko on helppoa, ei muuta kuin sekoitetaan aineet ja kootaan ne lasiin. Ohjeesta tulee neljä isoa tai kuusi pienempää annosta.

500 g tuoreita mansikoita
1 rkl sokeria
1 dl kaurakeksimuruja
2 tl sulatettua voita
rasia tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 dl kermaviiliä
0,5 dl - 1 dl tomusokeria (määrä riippuu halutusta makeudesta)
2 tl Amaretto-likööriä
2 dl kuohukermaa

Pilko mansikat kulhoon, ripottele sokeri päälle, sekoita ja jätä odottamaan kokoamista.
Sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, lisää kermaviili, siivilöi tomusokeri joukkoon ja lisää myös Amaretto, sekoita hyvin. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi ja lisää se sitten tuorejuustoseoksen joukkoon.

Kokoa annos laittamalla keksimuruja lasin pohjalle, sitten tuorejuustoseosta, mansikoita ja sama uudelleen alusta. Tee niin monta kerrosta kunnes annos on haluamasi kokoinen, tai että saat tarpeeksi monta lasia täytettyä. Pidä jääkaapissa tarjoiluun asti.

2 kommenttia: