sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Perunasalaattia

Joskus teinarivuosina Saksan reissulla tilasin ravintolassa Schnitzelin jonka kyytipoikana sain vinegrettekastikkeessa pyöriteltyä maalaisperunasalaattia. Schnitzeli ei tehnyt lähtemätöntä vaikutusta mutta se salaatti oli järjettömän hyvää. Sen jälkeen mun tekemissä pottusalaateisa ei ole näkynyt valkoisia kastikkeita.

Tänään tuli telkusta uusintana Jamien kokkiohjelma jossa herra teki MUN OHJEELLA perunasalaattia lohen kanssa. Päätin sitten vastavuoroisesti pölliä siltä piparjuurella höystetyn kermaviilisoosin reseptin, jonka tosin tein turkkilaiseen jugurttiin. Valkoinen kastike maistui oikein hyvälle lohen kanssa.


Elikkä tämän päivän kokkauksiin:

PERUNASALAATTI

puoli kiloa uusia perunoita
1 rkl kapriksia
puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Keitä perunat napakan kypsiksi. Sekoita kulhossa kastike sitruunamehusta ja öljystä, mausta melko reippaasti suolalla ja pippurilla. Lohko kuumat perunat kastikkeen joukkoon, lisää myös kaprikset ja sekoittele. Lämpimät perunat oikein imuttavat itseensä kastikkeen ja maut. Tarjoile perunasalaatti huoneenlämpöisenä. Lisäsin tällä kertaa salaattiin vielä kirsikkatomaattejakin mutta juuri ennen tarjoilua, ettei tomaatit lämpene liikaa. Tämä määrä salaattia upposi kahteen nälkäiseen suursyömärinaiseen, muuten tästä varmaan söisi neljäkin ihmistä sivistyneesti :)

PIPARJUURI-JUGURTTISOOSI à la Jamie Oliver

3 rkl turkkilaista jugurttia (tai creme fraichea)
1 rkl sitruunamehua
1 tl piparjuurta
suolaa
mustapippuria

Purista sitruunan mehua jugurtin joukkoon. Raasta piparjuuresta noin teelusikallinen mutta lisää sitä vähän kerrallaan jugurtin sekaan ja maistele joka laiton välissä tuntuuko kirpeys sopivalta. Lisää suola ja pippuri. Kastike syötiin loimulohen kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti