sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Raparperitosca

Eilisestä jäi leipomisvaihde päälle ja kun tuo sääkin salli uunin käytön, niin tänään oli sitten raparperi-toscapiirakan vuoro. Tykkään ihan liikaa toscasta piirakan päällä ja teen sitä aina tuplaten verrattuna perusohjeisiin. Ohjeessani on vierasta ja omaa, ruokokidesokerin ja kardemumman nappasin Kinuskikissalta, useissa vastaavissa piirakoissa raparperi on pilkottu piirastaikinan päälle mutta nyt testasin sen pikahaudutusta hunajan kanssa, toimii.

Pohja:

2 kananmunaa
1,5 dl ruokokidesokeria
2,5 dl vehnäjauhoja (laitoin pikkusen enemmän koska taikina tuntui melko löysältä)
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
150 g sulatettua voita
0,5 dl maitoa

Täyte:

2-3 raparperin vartta
2 tl hunajaa
1 rkl vettä

Kuorrutus:

100 g voita
140 g mantelilastuja
1 dl ruokokidesokeria
1 dl maitoa
1,5 rkl vehnäjauhoja

Laita kattilaan pilkottu raparperi, hunaja ja vesi ja hauduta pari minuuttia.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon vehnäjauhoja (joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kardemumma), voita ja maitoa vuorotellen kevyesti sekoittaen.
Voitele halkaisijaltaan n. 28 cm vuoka, kaada taikina vuokaan ja levitä päälle raparperimössö.
Paista 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Mittaa kaikki kuorrutusaineet kattilaan ja keitä sen verran että seos sakenee. Levitä kuorrute tasaisesti esipaistetun piirakan päälle, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä kymmenisen minuuttia tai niin kauan, että pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti