keskiviikko 3. elokuuta 2011

Härkäpapuja ja pekonia


Tein tänään lounaan tuoreista härkäpavuista. Niiden esikäsittely on hieman vaivalloista varsinkin jos tekee isomman annoksen, mutta vaivansa arvoista.



Härkäpavut irrotetaan paloista. Papuset ryöpätään kiehuvassa, hyvin suolatussa vedessä pari minuuttia. Suola säilyttää papujen vihreän värin joten sitä kannattaa laittaa keitinveteen runsaasti.
Kiehuneet pavut siirretään jääkylmään veteen noin viideksi minuutiksi, jonka jälkeen ne on helppo kuoria.






Jäähtyneistä pavuista irroitetaan vahamainen päällyskuori. Jostain luin että ne voisi syödä kuorineenkin, mutta mielestäni vihreä sisus on paremman makuinen. Irroittaminen käy helposti, pieni viilto papuun, kevyt painallus ja sisus plupsahtaa ulos.




Paistoin pannulla ensin pari siivua pekonia rapeaksi, sen jälkeen freesasin pekoninrasvassa vähän sipulia. Lisäsin pavut ja murennetun pekonin joukkoon ja kääntelin niitä pannulla hetken aikaa. Mausteeksi lisäsin tuoretta persiljaa, mustapippuria ja pikkusen sormisuolaa. Tämä käy pienestä lounaasta sellaisenaan tai sen voi tarjota lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti