perjantai 19. elokuuta 2011

Makkarapastaa


"Pasta with spicy sausage, basil and mustard" kuuluu tämän Nigel Slaterin herkkupastan nimi kirjassaan "Real Food".
Brittiläinen Nigel Slater on mun yksi lemppari ruuanlaittaja ja siitä kirjoittaja. Pidän hänen ruokafilosofiastaan: hienostelematonta ja ajatuksella tehtyä simppeliä ruokaa, todellista soulfoodia.

Olen tehnyt tätä raakamakkaroista valmistettua pastaa useasti ja vastaanotto on aina ollut hekumallinen. Raakamakkaroiden valikoimakin alkaa olla jo suhteellisen kattava isompien kauppojen lihatiskeillä, ainakin Helsingissä. Vaihtelua makuun saa yksinkertaisesti vaihtelemalla ja kokeilemalla erilaisia makkaroita. Mausteita ei juurikaan tarvitse lisätä koska makkarat ovat jo valmiiksi hyvin maustettuja.

Kopioin ohjeen tähän suoraan kirjasta, se on kahdelle.

4 italialaistyyppistä raakamakkaraa (salsiccia)
oliiviöljyä
pieni lasillinen valkoviiniä
1 rkl Dijon-sinappia
pieni kourallinen silputtua basilikaa
pikkusen chiliä esim. pari peperoncinoa
2 dl kermaa
mitä tahansa pastaa

Voit jo alkuvaiheessa laittaa pastan keitinveden kiehumaan sillä kastike valmistuu melko nopeasti. Viillä makkaroiden kuoret auki ja ota täyte ulos (vain täyte käytetään). Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja paista makkarat kypsiksi, musertele niitä paistamisen aikana pienemmiksi paloiksi. Lisää viini ja anna porista pari minuuttia. Lisää chili ja hienonnettu basilika, jätä chili pois jos makkarat sisältää sitä jo valmiiksi. Tarkista suola, lisää sinappi ja kerma ja anna hautua sen aikaa että pasta kypsyy.
Sekoita pasta kastikkeen joukkoon, ripottele päälle vähän tuoretta basilikaa ja nauti kuumana.

2 kommenttia:

  1. Hei tätä mäkin oon saanut - ehkä! Ja ruokaelämys oli totta tosiaan hekumallinen! Milloin ikinä tarvitse testihenkilöitä koekeittiöön, meitsi on vapaaehtoinen!

    VastaaPoista
  2. Jep tätä sulle on syötetty! Testi-ihmiset on tervetulleita anytime, mutta mulle kans maistuis kovasti erään tekemä amatriciana ja se valkosuklaapannacotta...

    VastaaPoista