perjantai 5. elokuuta 2011

Punajuuri-vuohenjuustorisotto

Punajuuri ja vuohenjuusto ovat mielestäni match made in food heaven. Niistä tein tänään ehkä yhden elämäni parhaista risotoista.



Ohje kuuluu näin (kahdelle):

2 punajuurta
sipuli
200 g hyvää risottoriisiä (carnaroli tai arborio)
6 dl  kasvislientä
1 dl valkoviiniä
3 rkl pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1 rkl voita
oliiviöljyä
mustapippuria

Keitä punajuuret melkein kypsiksi, kuori ne ja pilko tai raasta pieneksi. Kuumenna pari ruokalusikallista oliiviöljyä laakeassa kattilassa tai pannussa, freesaa siinä sipulit pehmeiksi ja lisää riisi joukkoon. Hämmennä sen verran että riisit sekoittuvat hyvin öljyn ja sipulin kanssa. Lisää valkoviini ja desi kasvislientä. Anna nesteen imeytyä riisiin ja jatka sitten kasvisliemen lisäystä vähän kerrallaan, muista sekoittaa koko ajan. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää punajuuret. Risoton kuuluu jäädä löysähköksi joten voit lisätä tässä vaiheessa vielä vähän valkkaria tai kasvislientä jos siltä tuntuu, mutta älä kypsennä riisiä pehmeäksi, siihen kuuluu jäädä purutuntumaa. Lisää nokare voita ja vuohenjuusto, lisää myös hieman mustapippuria ja tarkista suola. Sekoita hyvin ja nauti!

2 kommenttia: