sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Lohkoperunat ja tomaattisoosia



Roskaruuan himoissani päätin tehdä mäkkärisapuskalle vähän terveellisemmän vaihtoehdon, lohkoperunat ja niiden kaveriksi feikkiketsuppia. Tämä setti sylissä asetun viettämään sunnuntai-iltaa telkun ääressä. Määrästä riittää kahdelle.

Tomaattikastike

1 rkl öljyä
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
0,5 dl punaviiniä
1 kuivattu chili (peperoncino)
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria

Kuullota hienoksi silputut sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyre, punaviini ja kaikki mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia ja jäähdytä. Voit halutessasi soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tasaisemmaksi.

Lohkoperunat

700 g perunoita
2 rkl öljyä
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
raastettua parmesania

Lohko pestyt, kuorimattomat perunat veneiksi. Laita lohkot kulhoon ja lisää sinne öljy ja mausteet. Sekoita hyvin, niin että öljy ja mausteet leviävät tasaisesti kaikille lohkoille. Kaada perunat uunipellille ja ripottele päälle parmesanraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa 20 - 30 minuuttia, tai niin kauan että perunat saavat kauniin paistovärin.
Dippaa kuumia perunoita jäähtyneeseen tomaattidippiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti