sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Peruna-papuspagetti

Viimeisimmän Glorian ruokalehden kannessa olevan pastan kaikki ainekset sattuivat löytymään kaapista, niinpä päätin testata ohjeen.

Suolatut, öljyyn säilötyt sardellit ovat hyvä mauste moniin pastakastikkeisiin, ne tuovat mukavaa suolaisuutta, eikä suinkaan kalan makua. Lehden ohjeessa käsketään lisäämään 4 sardellifilettä TAI 2 anjovisfilettä, en itse missään nimessä käyttäisi anjoviksia, varsinkaan niitä mausteliemeen säilöttyjä jotka sopivat vain janssoninkiusaukseen. Ei niiden makuja voi edes verrata toisiinsa.




Ohje on kopsattu suoraan Glorian ruoka- ja viinilehdestä 6/2011.

500 g keitettyjä pienehköjä perunoita (esim. Siikli)
200 g vihreitä papuja
400 g spagettia tai muuta pastaa

SARDELLI-KAPRISKASTIKE

1-2 valkosipulinkynttä
4 sardellifileetä (tai 2 anjovisfileetä)
1 dl basilikanlehtiä
1 dl lehtipersiljaa
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl pieniä kapriksia
n. 1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria myllystä
n. 1 dl oliiviöljyä

LISÄKSI:
parmesaania lastuina
(3 sardelli- tai 2 anjovisfileetä)
(1 rkl kapriksia)

Laita pastavesi kiehumaan. Laita kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä, niin että kastike on juoksevaa.
Puolita perunat suupaloiksi ja laita ne hetkeksi sivuun. Huuhtele pavut ja leikkaa päät pois, viipaloi pavut suupaloiksi.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pavut kun keittoaikaa on n. 4 minuuttia jäljellä. Voit laittaa myös keitetyt perunat lämpenemään veteen noin minuutiksi. Valuta vesi pois.
Kaada pasta, pavut ja perunat takaisin kattilaan ja sekoita kastike joukkoon. Pyöräytä halutessasi suikaleiksi leikatut sardellifileet kapristen ympärille pastan koristeeksi. Tarjoa pasta parmesaanin kanssa.
Vinkki (näin tein itse): voit keittää raa'at perunat pastan kanssa. Puolitettujen perunoiden keittoaika on noin 15 minuuttia, joten ne kannattaa laittaa kiehuvaan veteen noin 5 minuuttia ennen pastan lisäämistä.

Teen varmasti tätä pastaa toisenkin kerran. Kastike maistui mausteiselta pestolta mutta perunat oli turhia, ne jää jatkossa pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti