sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Siskonmakkarakeitto


Tässä yksi lapsuuden lempiruuistani jonka olemassaolon unohdin moneksi moneksi vuodeksi kun kaiken maailman etelän herkut sai yliotteen. Tällaisten peruspöperöiden äärelle on aina välillä mukava palata. Keittoa tuli tehtyä pienelle komppanialle mutta onpahan mitä ottaa pakkasesta kun sopan himotus jälleen iskee.

1,5 litraa vettä
700 g siskonmakkaroita
1-2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
2 porkkanaa
200 g lanttua
200 g palsternakkaa
1 sipuli
7 keskikokoista perunaa
suolaa ja pippuria
persiljaa

Keitä kuutioidut kasvikset lähes kypsiksi kasvis- tai lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Purista siskonmakkarat joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Tarkista maku ja lisää lopuksi silputtua persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti