sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Suklaashokki


Bongasin jälkkärin Ruotsin Arvostele mun illallinen -ohjelmasta (Halv åtta hos mig, ohje täältä).
Tämä oli viikon voittajan jälkiruoka ja se onkin nimensä veroinen suklaashokki!
Lopputulos ei ollut ällömakeaa mutta todella tömäkkää tavaraa, joten pieni suupala on tarpeeksi ja vie herkkupersiin makeanhimon mennessään. Niitä suupaloja tästä määrästä riittää isommallekin porukalle, vaikka alkuperäinen ohje sanoo sen olevan neljälle!
En ole marsipaanin ystävä, mutta tässä käyttämäni Dr Oetkerin mantelimassa ei puskenut karvasmantelin makua läpi.
Ruotsinkielinen ohje käskee keittämään suklaakreemin keltuaiset, kerman ja sokerin. Tein sen varovaisuuttani vesihauteessa ja onnistui oikein hyvin. Alla oleva ohje on oman tekeleeni mukaan.

CHARLOTTENLUNDS CHOKLADCHOCK

Pohja:

400 g mantelimassaa
4 valkuaista
voita

Suklaakreemi:

4 keltuaista
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
150 g voita
50 g paahdettuja mantelilastuja

Tee ensin pohja. Raasta mantelimassa (raastamista helpottaa kun annat mantelimassapötköjen olla hetken pakastimessa). Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita raastettu mantelimassa joukkoon. Piirrä kaksi ympyrää leivinpaperille esim. ruokalautasta apuna käyttäen. Voitele ympyrät ja levitä massa ympyröille tasaisesti. Paista n. 15 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Jäähdytä pohjat.

Kypsennä vesihauteessa keltuaiset, kerma ja sokeri hyvin sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja voi, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.

Levitä suklaakreemiä pohjien väliin ja päälle. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja tarjoa marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti