sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Mee Goreng - paistetut nuudelit


Surffailin netistä erilaisia Mee Goreng ohjeita ja yritin mielessäni makustella mikä ohjeista muistuttaisi eniten Malesiassa syömääni herkkuannosta. Maut olivat siinä hyvin selkeitä ja simppeleitä, kanaa, katkarapuja ja mieto chilin potkaisu. Keräsin vinkkejä sieltä täältä ja tein niiden pohjalta oman versioni joka onnistui sen verran hyvin, että ajattelin laittaa ohjeen myös tänne.

MEE GORENG (ohje on 2-3 hengelle)

150 g vehnä- tai munanuudeleita (käytin udon-nuudeleita)
1 rkl chilikastiketta (sambal oelek)
1 rkl soijaa
1 tl sokeria
2 rkl tomaattipyrettä
1/4 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
0,5 dl vettä
2 valkosipulinkynttä hienoksi raastettuna
2 tl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
2 kananmunaa
2 minipaksoita (kuvan paksoi on isompaa lajia)
kourallinen mung-pavun ituja
2 broilerin rintafilettä kuutioituna
8 kpl kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä
kourallinen cashew-pähkinöitä

Keitä nuudelit puolikypsiksi paketin ohjeen mukaan (noin puolet vaaditusta keitinajasta). Valuta hyvin ja laita sivuun odottamaan.
Sekoita kipossa keskenään chilikastike, soija, sokeri, tomaattipyre ja suola.
Huuhtele paksoit ja poista kannat. Minipaksoita ei tarvitse pilkkoa.
Riko munien rakenne, voit halutessasi maustaa munat ripauksella suolaa.
Kuumenna öljy wokissa ja kaada munat sinne voimakkaasti sekoittaen, niin että ne vähän kokkeloituvat. Lisää joukkoon raastetut valkosipuli ja inkivääri, kuutioitu broileri, nuudelit, paksoit, idut, vesi ja viimeisenä katkaravun pyrstöt. Pidä wokki koko ajan kuumana, sekoita hyvin ja paista noin 3-5 minuuttia kunnes kanat, katkaravut ja nuudelit ovat kypsiä. Lisää chilisekoitus ja sekoita se hyvin joukkoon. Paista vielä sen aikaa, että nuudelit kuivahtavat eikä wokin pohjalle jää nestettä. Lisää viimeiseksi cashew-pähkinät. Jos kaipaat lisäpotkua voit maustaa annoksen pöydässä extra sambalilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti