lauantai 29. lokakuuta 2011

Reilun meiningin semifreddo


Kuluneella viikolla on vietetty Reilun kaupan teemaviikkoa.
Reilun kaupan tuotteiden tuotannossa noudatetaan seuraavia periaatteita:

- Pienviljelijöille maksetaan vähintään Reilun kaupan takuuhintaa.
- Suurtilojen työntekijät saavat vähintään lakien mukaista ja asteittain nousevaa palkkaa, asialliset työolot ja oikeuden liittyä ammattiyhdistyksiin.
- Osa Reilun kaupan lisätuloista käytetään yhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin.
- Lapsityövoiman käyttö on kielletty.
- Tuotannossa noudatetaan tiukkoja ympäristökriteereitä.



Siinä oli monta hyvää syytä suosia Reilun kaupan tuotteita, lisälukemista aiheesta löytyy täältä.


Tein teemaviikon kunniaksi jälkiruuan, jonka aineista suurin osa löytyi Reilun kaupan valikoimasta.

Ohje on ruotsalaisen kokin Leila Lindholmin uusimmasta kirjasta Vielä yksi pala! Alkuperäisessä ohjeessa olleet marengit jätin pois sekä vaihdoin saksanpähkinät cashew-pähkinöihin. Idea ohjeeseen on saatu Ben & Jerry's Chunky Monkey jäätelöstä.
Ohje on kahdeksalle mutta sen voi hyvin puolittaa jos haluaa tehdä pienemmän satsin.

CHUNKY MONKEY -SEMIFREDDO

4 luomukananmunaa
1 dl Reilun kaupan ruokosokeria
1 tuore vaniljatanko
4 dl luomu kuohukermaa
100 g Reilun kaupan cashew-pähkinöitä
3 kypsää Reilun kaupan banaania
150 g Reilun kaupan tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
(2 rkl rommia)

Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja jäähdytä. Rouhi pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi.

Erota kananmunan keltuaiset tarkasti valkuaisista. Vatkaa keltuaiset, puolet sokerista ja halkaistun vaniljatangon sisältä kaavitut siemenet kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa kerma erikseen vaahdoksi. Pilko kaksi banaania pieniksi kuutioiksi ja soseuta yksi banaani. Lisää kaikki banaanit kermavaahtoon ja kääntele kermavaahto keltuais-sokerivaahtoon.

Vatkaa valkuaiset ja jäljelle jäänyt sokeri kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Kääntele tämäkin vaahto varoen seokseen.

Sekoita pähkinä- ja suklaarouhe seokseen. Mausta seos rommilla, jos haluat. (Mä halusin, mutta ei se rommi sieltä juurikaan maistunut).

Kaada jäätelöseos uunivuokaan, kulhoon tai muovirasiaan ja pakasta 3-4 tuntia niin, että siitä tulee puolijäistä (pehmeää keskeltä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti