sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Sitruunaista parmesankanaa


Tuli ostettua kilon painoinen möhkäle parmesania ruokamessuilta ja mieli alkoi heti tehdä jotain hyvää parmesanpitoista ruokaa, siinä on mitä raastaa. Ja mikäs on raastellessa uudella Küchenprofi-raastimella, ei tullut hiki ja samalla vaivalla saa myös kynnet lyhennettyä, sen verran on terävä viila.

Messuilla vinkattiin, että parmesan säilyy jopa 6 kk hyvänä jääkaapissa kun sen kietoo puuvillaiseen keittiöpyyhkeeseen!

Onpa kelmeän värinen kana, mutta maku sitäkin parempi!


SITRUUNAINEN PARMESANKANA

4 broilerin sisäfilettä
1 dl raastettua kuivahtanutta vaaleaa leipää, tai korppujauhoja
1 dl parmesanraastetta
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
2 rkl tuoretta persiljasilppua
valkosipulin kynsi hyvin hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoja
voita ja öljyä paistamiseen

Sekoita laakealla lautasella keskenään leipä- ja parmesanraaste, raastettu sitruunankuori, persiljasilppu, hienonnettu valkosipuli, suola ja mustapippuri.

Riko kananmuna toiselle laakealle lautaselle, riko munan rakenne haarukalla kevyesti vatkaten.

Laita puhtaaseen muovipussiin vehnäjauhot ja broilerin fileet, hölskyttele niin että fileet jauhottuvat kauttaaltaan. Jauhottamisen voi tietenkin tehdä myös lautasella, mutta helpommalla ja siistimmin pääsee kun sen tekee muovipussissa.

Kasta jauhotetut broilerin fileet kananmunaan ja pyöritä ne sen jälkeen kauttaaltaan leipä-parmesanraasteessa.

Paista fileet pannulla voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta, niin että ruskistuvat kauniisti. Laita sen jälkeen fileet uuniin 225 asteeseen ja paista kypsiksi 15-20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Oli kyllä melkoisen nam! Ja suosittelen tekemään itse sen "korppujauhon", se antaa paljon makua broiskun pintaan.

    VastaaPoista
  2. Upeita fotoja ja monta ohjetta lähtee takuuvarmasti kokeiluun. Big ups!

    VastaaPoista
  3. Kokeiluun, mutta lisäksi arvostin kovasti vinkkiä tuosta parmesanin käärimisestä keittiöpyyhkeeseen. Kiloa saa tosiaan hetken raastella, vaikka onkin noin tehokas uusi raastin ;-)

    VastaaPoista