perjantai 4. marraskuuta 2011

Lihaperunasoselaatikko a.k.a. muorin loora

Jo blogini nimi vaatii osallistumaan marraskuun ruokahaasteeseen! 
Pienen hetken puntaroin erilaisia pasta-vaihtoehtoja kunnes tajusin, että on vain yksi ylitse muiden, ultimate lohturuoka, joka parantaa surut ja vaivat ja nostaa ylös roskiksesta, kun ikävä maailma on sinne heittänyt. Se on äidin tekemä lihaperunasoselaatikko, jota meidän perheessä on aina kutsuttu muorin looraksi.
Tällä kertaa sen tein minä itte, ehkä toisen kerran ikinä elämässäni, mutta soitto äidille, pari varmistusta ja loorasta tuli kuin äipän tekemää. Ja nyt maailma hymyilee :)


Ohjeesta riittää vähintään neljälle nälkäiselle.

MUORIN LOORA

kilo jauhoisia perunoita
3 dl maitoa
3 rkl voita
suolaa
muskottia

400 g jauhelihaa
iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
voita

Tee perunamuussi: kuori ja pilko perunat ja keitä niitä suolatussa vedessä 15-20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella. Kaada sekoittamisen aikana pikkuhiljaa joukkoon kuumennettua maitoa ja voinokareet. Mausta suolalla ja halutessasi ripauksella muskottia. Sekoita hyvin.

Pilko sipulit ja ruskista ne jauhelihan kanssa. Mausta hyvin suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.

Sekoita maustettu jauheliha perunamuussin sekaan, kaada voideltuun uunivuokaan ja laita muutama pieni voinokare päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia niin, että pinta saa vähän väriä.

Tämän kanssa maistuu etikkapunajuuret ja maustekurkkuviipaleet.

1 kommentti: