tiistai 15. marraskuuta 2011

Maa-artisokka-palsternakkapaistos


Tällainen paistos syntyi jääkaappiin melkein unohtuneista maa-artisokista ja palsternakasta. Maa-artisokan maku on makeahko, joten kyytiin taidan lisätä seuraavalla kerralla pikkuisen sitruunaa. Suolaakin kannattaa laittaa vähän niin kuin kerta kiellon päälle, että makeus taittuu.


300 g maa-artisokkaa
1 palsternakka (n. 300 g)
valkosipulin kynsi
2 dl kermaa
raastettua parmesania
2 - 3 rkl yrttejä (esim. meiramia, kirveliä, rakuunaa)
suolaa
mustapippuria

Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja palsternakka puolen sentin paksuisiksi paloiksi, laita ne heti kylmään veteen tummumisen estämiseksi.

Keitä viipaleet suolatussa vedessä puolikypsiksi (noin 5 min.) Valuta ja kaada voideltuun vuokaan.

Lisää vuokaan hienonnettu valkosipulin kynsi, yrtit, suola ja pippuri sekä kerma. Ripottele päälle raastettua parmesania.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Meillä olisi aika lailla samanlaiset jämät jääkaapissa. Hiukan olin kyllä suunnitellut niiden päänmenoksi ja sinun hunajaista reseptiäsi.

    VastaaPoista
  2. Jos meidän artisokat vaan on hengissä tuolla varaston peränurkassa, niin tämä kävisi hienosti huomisen lammassetin lisuksi!

    VastaaPoista