sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Rukiiset perunarieskat


Eiliseltä yli jäänyt perunamuussin jämä sai kokeilemaan rieskan leipomista. En koskaan leivo mitään ilman ohjetta mutta tämä taikina jos mikä on helppo sovellettava, eikä itketä jos menisikin pieleen. No eipä mennyt vaan tuli oikein hyviä leipäsiä. Nämä kannattaa syödä lämpimänä mutta ei niin kuin minä, ensimmäisen hutalehdin suoraan pelliltä ja hyvä ettei kitalaki palanut. Smetanaa käytin koska sitä oli sopivasti jääkaapissa, sen voisi korvata yhdellä kananmunalla ja miksei vaikka piimällä.
Tästä ohjeesta tuli kahdeksan reilun kämmenen kokoista rieskaa.

RUKIISET PERUNARIESKAT

n. 3 dl perunamuussia
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl smetanaa
1 rkl siirappia
0,5 tl suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Ota kämmeneen mahtuviaa palasia taikinasta ja painele leivinpaperille niistä litteitä pyöreitä rieskoja. Paista uunin yläosassa 225 asteessa 15-20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Rieskat on niin ihania. Koska kaikkea ei pysty syömään lämpimänä, maistuu yllättävän hyvältä myös paahdettuna seuraavana päivänä.

    VastaaPoista