sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Spaghetti al pesto

Muistutin jälleen itseäni siitä, miksi pesto kannattaa tehdä itse, sen makua ei voi verratakaan valmiiseen kaupan tavaraan. Vaikka peston tekemisessä ei kauaa nenä tuhise, parhaimmillaan se on silti seuraavana päivänä, tai ainakin pari tuntia maustuneena. Huhmareen omistaja jauhaa pestonsa perinteitä kunnioittaen siinä, ja jolta huhmare puuttuu pyöräyttää sen helposti sauvasekoittimella.

Peston voi tehdä ilman tarkkoja määriä, laitan ne kuitenkin tähän koska tässä ohjeessa maut ovat omaan makuuni tasapainossa. Joka tykkää laittaa enemmän valkosipulia tai juustoa, lisää niiden määrää.

PESTO (ohjeesta riittää neljälle)

puntti basilikaa, n. 40 lehteä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl pinjansiemeniä
3 rkl parmesania
2 rkl pecorino romanoa
1-1,5 dl hyvää oliiviöljyä
ripaus suolaa

Paahda pinjansiemenet kevyesti paistinpannulla. Laita kaikki aineet kulhoon paitsi öljy, jota lisäät jauhamisen/surauttelun aikana niin, että saat sopivan notkean koostumuksen.

Keitä pasta ja lisää noin ruokalusikallinen pestoa per annos, sekoita hyvin pastan joukkoon.

2 kommenttia:

  1. Tein tänään lampaalle kastikkeeksi pistouta, joka on vähän kuin pestoa, mutta ilman pinjansiemeniä. Niin hyvää ja raikasta, sitä(kään) ei kaupan purkkikamalla pysty korvaamaan. :)

    VastaaPoista
  2. Parasta todellakin itse tehtynä. Ja oma reseptisi näyttää todella hyvältä. Olen tehnyt itse ehkä kerran, pitäisi taas ottaa uusiksi, kun olet kerran löytänyt ideaaliset suhteetkin ;-)

    VastaaPoista