perjantai 23. joulukuuta 2011

Karpaloiset kaurakeksit


Eikä pelkästään karpaloiset, löytyy näistä paljon muutakin ihanaa. Ohje on keittiöjumalatar Nigellan ja mä tykkään näistä ihan hirmuisesti. Tykkään perinteisistä kauralastuista kun ne on kivan sitkeitä, ja näissä on vähän sitä samaa fiilistä. Laitoin nyt ekan kerran mukaan myös ohjeessa olevia pähkinöitä, toimii hyvin niiden kanssa ja myös ilmankin, jos ei pähkinöistä niin piittaa. Täytyypä joskus kokeilla näissä muitakin marjoja, vaikka kuivattuja vadelmia.

Tässä mun ainokaiset joululeivonnaiset ja -kokkailut tänä jouluna. Huomenna aattona pääsen "vieraaseen" pöytään nautiskelemaan. Joulupäivänä saan ruokavieraita ja silloin kokkailen jo ihan muuta kuin jouluruokia. Niistä sitten tuonnempana.

KARPALO-VALKOSUKLAAKEKSIT
ohjeesta tulee 30 keksiä

140 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
75 g kaurahiutaleita
125 g voita
75 g fariinisokeria
100 g sokeria
1 muna
1/2 tl vanilja-aromia
75 g kuivattuja karpaloita
50 g rouhittuja pekaanipähkinöitä
140 g rouhittua valkosuklaata

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen ja kaurahiutaleiden joukkoon. Mittaa toiseen kulhoon sokeri, fariinisokeri ja pehmeä voi ja vatkaa ne hyvin sekaisin. Sekoita joukkoon kananmuna ja vanilja-aromi. Lisää jauhoseos ja sekoita taas hyvin. Lopuksi kääntele joukkoon karpalot, pähkinät ja valkosuklaa. Laita taikina kylmään 15 minuutiksi.
Ota noin ruokalusikallinen taikinaa, pyörittele kämmenellä palloksi ja paina pellille leivinpaperin päälle. Voit litistellä vielä päältä haarukalla.
Paista keksejä 180 asteessa noin 15 minuuttia. Keksit saavat jäädä melko vaaleiksi ja ne ovat uunin jäljiltä pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä hetkonen ennen kuin siirrät ne pelliltä pois.



Nyt ei muuta kuin joulun viettoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti