tiistai 13. joulukuuta 2011

Paahdettu broccoli-kukkakaalikeitto


Olen tehnyt kukkakaalikeittoa monet kerrat vain keittämällä kaalit, mutta paahtamalla niihin saa paljon intensiivisemmän maun. Tästä keitosta tuli kermaisen täyteläistä sisältämättä yhtään kermaa.

BROCCOLI-KUKKAKAALIKEITTO

iso kukkakaali
pienempi parsakaali
litra kasvislientä
avokado zest -öljyä tai oliiviöljyä
0,5 tl savustettua paprikajauhetta
suolaa
parmesaania

Irrota kaaleista kukinnot, levitä ne uunipellille ja ripottele päälle pikkuisen paprikajauhetta ja pirskottele öljyä. Avokado zest -öljy antaa aavistuksen sitruunaista makua, mutta oliiviöljykin käy oikein hyvin.
Paahda kaalit kypsiksi 200 asteisessa uunissa noin puolituntia. Kukintoihin saa tulla vähän väriä mutta varo polttamasta niitä.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää paahdetut kaalit liemeen. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää halutessasi suolaa ja tarjoile keiton päällä vähän raastettua parmesania.

2 kommenttia:

  1. Vaikka olen viime aikoina paahtanut menemään innolla, eipä ole tullut mieleen paahtaa kukkakaalia tai parsakaalia. Keittosi oli varmasti todella maukasta.

    VastaaPoista
  2. Loistava idea!
    Eipä ole tullut mieleen, vaikka joskus on tullut tehtyä keittoa paahdetuista paprikoista. Ja parsan suhteenkin olen nykyisin sitä mieltä, että paahdettuna sen maku on todellakin intensiivisimmillään.

    Melkein pakko lähteä kauppaa kaaliostoksille...

    VastaaPoista