torstai 29. joulukuuta 2011

Paahdettua ankanrintaa karpalokastikkeella


Joskus ruokaa ei vaan ehdi kuvata, tämä oli ainoita otoksia mun joulupäivän pääruuasta. Tarjolla oli paahdettua ankanrintaa, karpalokastiketta ja uunijuureksia.
Ankka olisi saanut jäädä hiukkasen roseemmaksi. En osannut ajastaa sitä ja juureksia valmiiksi aivan yhtä aikaa ja ankanrinnat joutuivat odottelemaan kuumassa rasvassa uuniin pääsyä vähän liian kauan. Mutta tyytyväinen olin lopputulokseen, ja se karpalokastike kruunasi kaiken. Ankka- ja kastikeohje löytyi Stockan reseptiarkistosta, tästä ohjeesta riitti kolmelle.

ANKANRINTAA KARPALO-PUNAVIINIKASTIKKEESSA

2 ankanrintaa
rosmariinia
suolaa
2 rkl muscovadosokeria
2 dl karpaloita
2 dl kanalientä
1 dl punaviiniä
kuorittu porkkana
puolikas sipuli
laakerinlehti
muutama kokonainen mustapippuri
0,5 dl balsamicoa

Kastike
Laita muscovadosokeri kattilaan. Lisää karpalot kun sokeri alkaa sulaa. Sekoita ja anna marjojen mehustua. Lisää kanaliemi, punaviini, kasvikset ja mausteet. Anna liemen kiehua puoli tuntia. Siivilöi ja keitä kokoon niin, että puolet on jäljellä. Lisää balsamico.

Viillä ankanrinnan rasvakerrokseen ristikko.
Hiero morttelissa rosmariini ja suola ja ripottele ne lihan päälle.
Laita ankanrinnat kylmään paistinpannuun rasvapuoli alaspäin. Nosta lämpöä ja paista rasvapintaa kunnes rasvaa on sulanut reippaasti pannulle.
Laita nyt ankanrinnat rapea rasvakerros ylöspäin uunivuokaan. Kaada karpalokastike mukaan ja laita vuoka 170-asteiseen uuniin. Paista 15-17 minuuttia.
Nosta vuoka uunista ja kääri ankanrinnat folioon.
Siivilöi kastike pieneen kasariin, yritä kuoria kaikki kirkas rasva pinnalta pois. Voit tarkentaa makua vielä tilkalla balsamicoa. (Itse lisäsin kastikkeen keittovaiheessa siihen teelusikallisen hunajaa).

UUNIJUUREKSET

1 bataatti
1 lanttu
3 porkkanaa
2 punajuurta
3 salottisipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl juoksevaa hunajaa
1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pese ja kuori juurekset, leikkaa ne tasakokoisiksi, n. 3 cm lohkoiksi. Hienonna valkosipulit ja rosmariini. Sekoita öljy, hunaja, suola, rosmariini ja mustapippuri kulhossa, lisää juurekset joukkoon, sekoita ja anna maustua 1-2 tuntia. Kaada juurekset uunipellille ja paahda kypsiksi 225 asteessa 30-40 minuuttia.

1 kommentti:

  1. It's the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

    my web-site ... loehnmanns

    VastaaPoista