perjantai 27. tammikuuta 2012

Perjantai-illan pikaruokaa


Perjantai ja se hetki kun töissä tulee kotiinlähdön aika, on ehkä viikon paras. Kun voi huokaista siitä ilosta, että viikonlopun kaikki kiva on vasta edessä. Joskus sitä täpisee kivoista viikonlopun suunnitelmista ja toisinaan vaan siitä olemisen sietämättömästä keveydestä kun tietää, että voi kotiin mennessään vetäistä oven perässään kiinni ja olla tekemättä yhtään mitään tähdellistä, vaikka koko viikonlopun.
Perjantai-iltaisin on ihanaa kokata ja syödä jotain hyvää mutta kuitenkin sellaista, joka syntyy vähällä vaivalla. Ihanaisella Nigella Lawsonilla on ohje tähän hetkeen.


PAISTETTUA TUOREMAKKARAA JA HALLOUMIA

mausteisia tuoremakkaroita (olen käyttänyt Nigellan ohjeen mukaan merguez -makkaroita, mutta mikä tahansa mausteinen makkara käy, esim. chorizo. Merguezeja saa ainakin Stockan herkusta leikkeletiskiltä)
halloum-juustoa
grillattuja paprikoita purkista
valkosipuliöljyä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä  makkarat, viipaloitu halloum ja paprikat vuokaan tai uunipellille, roiski valkosipuliöljyä päälle ja paista 15 - 20 minuuttia.





2 kommenttia:

  1. No morjens! Nyt pitää odottaa ensi viikon perjantaihin, että voin tehdä tätä kotona! MAHTAVA IDEA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Miksei aina voi olla perjantai.

      Poista