perjantai 6. tammikuuta 2012

Valkosuklaapannacotta


En enää kehdannut nimetä tätä jouluiseksi pannacotaksi vaikka tänään loppiaisena sen vielä virallisesti voisikin tehdä. Tarjosin tätä joulupäivän dinnerin jälkkärinä ja jouluisen tästä tekee pannacotan mausteet sekä glögikiille päällä.

Ohjeesta tuli neljä jälkiruokakipollista.

VALKOSUKLAAPANNACOTTA (jouluisella twistillä)

2 dl kevytmaitoa
3 tähtianista
kanelitanko
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
3 liivatelehteä

pinnalle
1 dl glögiä
1,5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Mittaa maito, sokerit, tähtianikset ja kanelitanko kattilaan ja kiehauta.
Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne, sekä valkosuklaa, kuumaan maitoseokseen.
Poista mausteet ja jäähdytä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää valkosuklaaseokseen. Jaa annoskulhoihin ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kiillettä varten liota liivate kylmässä vedessä. Kuumenna glögi ja sulata sekaan vedestä puristettu liivate. Kaada liemi pannacotan päälle ja pidä jääkaappissa kunnes kiille on hyytynyt.







1 kommentti:

  1. Hi there, yup this post is really good and I have learned lot of things from it concerning blogging.

    thanks.

    My webpage: carswell :: :
    :

    VastaaPoista