tiistai 28. helmikuuta 2012

Paistetut muikut


Oma kalaruokahaasteeni osa 2.
Tarkoitus oli ensin vaatimattomasti yrittää haastaa maailman parhaat paistetut silakat, ne legendaariset ravintola Salven. Mutta kun lähikaupassa silakoiden sijaan olikin tarjolla tuoreita muikkuloita, niin päätös silakoiden korvikkeesta oli harvinaisen helppo tehdä. Jääköön ne silakat niiden parhaaseen kauteen, eli ensi syksyyn.
Tää oli niin helppo homma, ettei oikein haasteeksi kehtaa kutsua, mutta niin hyviä, että ansaitsevat paikkansa täällä. 


PAISTETUT MUIKUT 

haluamasi määrä muikkuja
ruisjauhoja
valkopippuria
suolaa
voita paistamiseen

Perkaa muikut poistamalla pää ja sen mukana sisälmykset. Huuhtele ja valuta tai taputtele talouspaperilla.
Mausta ruisjauhot suolalla ja valkopippurilla ja pyörittele muikut jauhoissa. Paista kuumalla pannulla kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi.  

Tarjoile hyvän pottuvoin kanssa tai nautiskele sellaisenaan.

Note to self: käytä seuraavalla kerralla kirkastettua voita paistamiseen niin vältyt voin palamiselta ja turhalta käryltä!

5 kommenttia:

  1. Mä haistan ja maistan nämä. Aah mitä herkkuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäki haistan ne kotona vielä, se on se kalan paistamisen ikävä puoli. Mutta namia ovat!

      Poista
  2. Paistetut muikut on ihania! Ja vielä kun on hyvä perunamuusi ja mummonkurkkuja, niin aah. Kirkastetun voin sijaan ite käytän usein voin ja öljyn seosta, kun oon niin laiska että en jaksa kirkastaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, loraus öljyä ja olisin välttänyt tunnin läpivetotuuletuksen.
      Mä oon muuten vähän kade sun Rooman matkasta, se on mulle niin rakas paikka että pitäisi vähintään kerran vuodessa päästä käymään. No, viime vuonna pääsin ja onhan tätä vuotta vielä jäljellä.

      Poista
  3. Pieni tunnustus

    http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2012/03/mina-itte.html

    VastaaPoista