lauantai 14. huhtikuuta 2012

Munakoiso-halloumihampurilainen


Työpaikkani lähellä on lounasravintola Dylan Pink jossa tulee käytyä melko usein syömässä. Siellä on hyvä ja monipuolinen salaattipöytä, päivittäin vaihtuva keitto, "oikea ruoka" sekä liha- ja vegeburgerit. Lihahampparia en ole koskaan siellä syönyt mutta olen hankkinut jonkin asteisen riippuvuuden heidän munakoiso-halloumi burgeriin. Hampurilaiset saa halutessaan ruisleivällä ja reissumiehen välissä olen sen omani aina tilannut, tuntuuhan se silloin niiiin paljon terveellisemmältä.

Kyllä se itse tekemänäkin maistui oikein hyvälle uuniranskalaiset kyytipoikana. Ainoa mitä teen seuraavalla kerralla toisin niin itketän munakoisot ennen paistamista, siten saa sen pienen kitkeryyden niistä pois. 


MUNAKOISO-HALLOUMIHAMPPARI

reissumies
pari viipaletta munakoisoa (n. 0,5 cm viipale)
pari viipaletta halloumia
pari viipaletta tomaattia

kastike:
majoneesia
chilikastiketta (makea chilikastike toimii tässä hyvin)

Itketä munakoisoviipaleet, eli ripottele niiden päälle vähän suolaa ja laita lautaselle painon alle noin 20 minuutiksi. Kuivaa talouspaperilla.

Tee kastike sekoittamalla sopivaksi katsomasi määrä chilikastiketta majoneesin joukkoon.

Paista munakoiso- ja halloumiviipaleet pannulla kullanruskeiksi.

Paahda reissumies leivänpaahtimessa.

Täytä reissumies munakoisolla, tomaattiviipaleilla, halloumilla ja kastikkeella. Voit laittaa väliin myös sipulirenkaita.

Tämä voisi olla kiva tarjottava kesällä grillibileissä vegekavereille, ja maistuu todellakin myös meille lihansyöjille!


UUNIRANSKALAISET

rosamundaperunoita
öljyä (käytin valkosipuliöljyä)
suolaa

Kuori ja viipaloi perunat ranskalaisiksi. Laita kylmään veteen puoleksi tunniksi, näin perunoista irtoaa tärkkelystä ja niistä tulee rapsakampia paistettaessa. Kuivaa hyvin.

Lisää perunoiden joukkoon loraus öljyä ja suolaa ja levitä uunipellille.

Paista 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia, kääntele paistamisen puolessa välissä.




5 kommenttia:

  1. Ai tuohan on ihan mun muinaisen kesätyöpaikan vieressä. Silloin siellä ei ollut vielä tuollaisia kivoja lounaspaikkoja. Kauhulla muistelen vieläkin ABB:n työmaaruokalan kumipintaisia perunoita! Hyvän näköinen hampurilainen on. Maistuisi minullekin lounaaksi oikein mielellään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokapaikkoja on oikeastaan ilmaantunut sinne vasta viime kesän jälkeen, nykyään on jo jopa valinnan varaa.

      Poista
  2. Mä muuten olen tänä keväänä grillanut munakoisoviipaleita voileipägrillissä. Myös vohvelirauta käy tarkoitukseen.

    Ihastuttava munakoisohalloumilainen. Tehtävä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän mulla on taas hyvä syy kaivaa leipägrilli kaapista, eipä tullut mieleen grillailla sillä muuta kuin leipäsiä.
      Dylanissa saa myös oikein hyvää munakoiso-tomaatti-mozzarellalaista!

      Poista
  3. On herkullisen näköinen! Hyvään ei paljoa tarvitse...

    VastaaPoista