sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Hävikistä herkuksi - varsiselleri

Hävikki herkussa

Varsiselleri on mun henkilökohtainen ongelmavihannes. Sen käyttöä tarvitaan usein kastikkeissa ja keitoissa, mutta myydään isona nippuna josta tarvitsen max kaksi vartta ruokaan ja loput unohdan vihanneslokeroon siihen asti kunnes se kävelee sieltä vastaan.

Ostin viime viikolla taas nipun bolognesea varten ja nyt kysyin itseltäni mihin mä ne loput 12 vartta käytän. Vastaukseksi tuli vaan "Bloody Maryyn".

Jostain syystä miellän Bloody Maryn aamiais/brunssidrinkiksi (onkohan mulla joku muukin henkilökohtainen ongelma jos tällä tykkään aloittaa aamuni?) ja se jakaa mielipiteet melko tasan kahtia, joko siitä tykkää ihan simona tai sitä ei voi sietää. Mä kuulun tietty ekaan ryhmään.

Yritän keksiä varsisellerille muutakin käyttöä tämän viikon aikana, pakko käyttää sukkelaan pois kun se vielä on tuoreenrapsakkaa. Mutta jos en keksi, niin nautiskelen sellerini terästetyn tomaattimehun kanssa.

Tein drinksun omilla hurlumheimitoilla mutta netistä löysin virallisemmat, tässä ohje yhdelle:

BLOODY MARY
(1 cl = 10 ml)

0,5 tl Vorsesteri- eli Worcestershire-kastiketta
2 tipppaa Tabascoa
1 tl sitruunamehua
8 cl tomaattimehua
4 cl vodkaa

Laita shakeriin jäitä ja kaikki ainesosat ja sekoita. Siivilöi lasiin.
Voit maustaa juoman suolalla ja pippurilla.
Muista kaikista tärkein, eli se varsisellerin pätkä koristeeksi :)

Ja jos tästä jättää vodkan pois, sillon drinkin nimi muuttuu Virgin Maryksi.

Muista käydä tykkäämässä Hävikistä herkuksi -tempauksesta facebookissa! Siellä on käynnissä myös kilpailu jossa palkintona Omenaminttu-blogin Hannelen kaunis kirja Kausiherkkuja omasta pihasta. Arvonta suoritetaan kaikkien 10.5. mennessä osallistuneiden kesken.  

11 kommenttia:

  1. Jos nähdään kylillä ja olet heti aamutuimaan hiprakassa, tiedän, että vähennät vain hävikkiä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Mitäpä sitä ei hyvän asian ja maailman pelastamisen eteen tekisi, tämä on vieläpä oikein mukava tapa.

      Poista
  2. Hieno kuva! Ja tuo Bloody Mary kelpaisi nyt minullekin,tosin mieluummin Virgin Marynä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan. Maistuu se oikein hyvälle ilman terästystäkin.

      Poista
  3. Sellerit oli perjantaina kaupasta loppu. Piti käydä vihreää ostamassa Jyväskylän Musta kynnys -baarista. Ja sain just sen verran kun tarvitsin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävit sitten heidän bloody mary -vihannesapajilla :) Toihan olikin hyvä idea piipahtaa baarissa kotimatkalla!

      Poista
    2. siis hyvä SYY piipahtaa baarissa, ideoita sinne menemiseen ei tarvitse paljoa hakea :D
      toim. huom. vaan.

      Poista
  4. Ei oo kyllä todellista! Mulla on jääkaapis avattu tomaattimehupurkki ja just ajattelin tänään, että pitäiskö hakia varsiselleriäkin, että sais kunnon Bloody Mary - postauksen. Ei siis epäilystäkään etten kuuluisi ryhmään numero 1. Simona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitäis ja toivottavasti haitkin ja tee postaus ja! t. Simo

      Poista
  5. No tällähän se ratkee varsisellerihävikki... Nytkin lojuu puolikas paketti jääkaapissa. Tai ehkä ei näin maanantaiaamusta, jospa ne säilyis viikonloppubrunssille. Varsiselleri on ongelmavihannes meilläkin... Hieno ja raikas kuva muuten! Ja bolognesesta myös..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä resepti on mun mielestäkin numero uno mitä tulee varsisellerin käyttöön. Ja eiks oo hirmu terveellinen myös, pieni vodkatippa siellä tekee vain verenkierrolle hyvää.

      Poista