tiistai 26. kesäkuuta 2012

Coleslaw elikkä kaali-porkkanasalaatti


Coleslaw kuuluu kesään ja grillattavien lihojen kaveriksi, varsinkin jos tekee yhtään jenkkityylistä grillimurkinaa niin kuin vaikka hamppareita tai ribsejä.

Tein salaatin Mojo-kirjan ohjeella, sama kirja josta nappasin ribseille BBQ-kastikkeen. Hyvää oli, ja kotimainen varhaiskaali nyt vaan on ihanan makuista!


COLESLAW 


puolikas kesäkaali
2-3 uutta porkkanaa (laitoin 5 kun olivat niin pikkuusia)
1 kevätsipuli varsineen


kastike:
1 dl majoneesia
0,5 dl kermaviiliä
2 rkl (omena)viinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl sokeria
suolaa


Silppua kaali pieniksi suikaleiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa sipuli varsineen ohuiksi viipaleiksi. (Tai anna monitoimikoneen hoidella koko homma.)

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Kaada kastike kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin.

Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Jos maltat odottaa seuraavaan päivään niin maistuu vielä paremmalta!

14 kommenttia:

  1. Ah ja voih. Teillä on kyllä huipputarjoomukset siellä Ogelissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ogelissa ei ole paikkoja minne mennä kunnolla syömään, niin ite on ihmisen ruokansa siellä tehtävä, nih. Tosin sieltä löytyy Koo-Mustapekka ja siitä olen vähän kade.

      Poista
  2. Cole Slaw on kokemassa näköjään oikein renesanssia, niin moni sitä on tänä kesänä jo kokkaillut, mutta sehän onkin aivan älyttömän hyvää, etten ihmettele. Ja just tämän näköinen kun tämä sun, kaupan versiot kun on joskus sellaista majoneesimössäkkää. Onneksi ei tartte niihin sortua, kun osaamme itte tehdä parempaa!
    Mun piti jo edellisen postauksesi yhteydessä mainita, että mä oon niin kans Visa Nurmi/Antti Vahtera fani. Aina huomaan joutuvani niitten reseptien pauloihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liika soosi pilaa salaatin kuin salaatin, en tykkää. Ja kaalisalaatteja on tullut tosiaan bongailtua useammilta saiteilta, niistä kyllä tykkään!

      Mojo oli vaipunut vähän unholaan kirjahyllyyn kunnes nyt kesän korvilla sen löysin uudelleen. Tykkään niistä ruuista ja kiva lueskeltava muutenkin. Vois sieltä vihellellä pari biisiäkin, tosi monipuolinen kirja :)

      Poista
  3. Coleslaw on ihan mahtavaa, ja mieluusti just noin ettei ole liikaa majoneesia.. Vaikeeta vaan malttaa odotella se vetäytymisvaihe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simppeliä ja hyvää! Tykkään, että kastike vain maustaa ne ihanat rapsakat vihannekset eikä koko salaatti ole sellaista valkoista sörsselssöniä.

      Poista
  4. Coleslaw ehdottomasti! Lempparisalaattejani,jota teen aina silloin tällöin.Mutta olen laittanut kevyesti majoneesia joukkoon,ihan vähän vain.Kaali on kyllä niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta ohjeesta voisi hyvin vaihtaa majoneesin ja kermaviilin mitat toisinpäin, täytyypä kokeilla seuraavaksi niin!

      Poista
  5. Tattis, tän mä nappasin talteen seuraavaa burgeri-iltamaa varten.

    VastaaPoista
  6. Tämä on ihan varmasti lähiaikojen kokkauslistalla :) nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kuin on sun uuniribsit, testaan takuulla!

      Poista
  7. No juu, just eilen sattumalta söin kanssa coleslawia makkaran kera. Tosi nopea, helppo ja herkku ruokalaji. Ja ihan totta, seuraavina päiväinä maistuu aina vielä paremmalta, niin kantsii tehdä aina iso satsi kerralla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kunhan vain malttaa pysytellä kipolta pois!

      Poista