tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kesäinen synttäripavlova


Blogin 1-vuotissynttäripäivä meni ohi viikonloppuna ihan huomaamatta. Ensimmäinen blogivuosi on vierähtänyt hurjan nopeasti. Mietin silloin aikanaan melko pitkään hommaan ryhtymistä, lukisiko tätä nyt kukaan vai hukkuisiko mun tekele bittiavaruuteen kaikkien tuhansien blogien joukkoon. Nyt onnittelen itseäni että aloitin, sillä tämä on ollut paitsi aikaa vievää, myös aivan hurjan antoisaa. On tullut kokeiltua paljon erilaisia ohjeita ja siinä sivussa olen itsekin oppinut uutta, joskus erehdyksenkin kautta.
Blogiin kirjoittelun siivellä olen saanut toisenkin kivan hobbyn, nimittäin valokuvaamisen. Olen aina tykännyt räpsiä kuvia mutta tämän vuoden aikana olen oppinut siitä enemmän kuin koskaan, ja harjoittelen lopun ikääni tulematta koskaan täysinoppineeksi. Ruuat siinä vaan ehtii jäähtyä koska kaikki on kuvattava, tulee niistä sitten juttu taikka ei. 
Aikaisemmin ruokainspiraation lähteenä mulle toimi pitkälti ulkomaiset blogit mutta tämän vuoden aikana olen löytänyt tieni mainioihin kotomaan blogeihin. Kiitos kaikille kanssabloggaajille mukavasta vuodesta ja suurkiitokset postauksiani kommentoineille. Ette ehkä usko, mutta pienikin sananen tuolla kommenttilootassa lämmittää sydäntä!   

Blogin synttäripäivänä vietettiin myös äidin synttäreitä ja niitä sentään muistettiin juhlistaa, muun muassa tällä marjaisalla pavlovalla.
Kesällä on kiva koristaa kaffepöytä näyttävillä ja (mukamas) keveämmillä marenki-ihanuuksilla, pavlovan lisäksi vaikkapa herkullisella britakakulla. Ja maistuuhan hyvät marengit sellaisenaankin, niitä on muuten yllättävän helppo valmistaa itse.


MARJAISA PAVLOVA

Käytin pavlovan pohjaan samaa ohjetta jolla tein talvella marenkeja. Määrät oli prikulleen samat mutta suklaan ja pähkinät jätin pois.

Kun marenki on vatkattu, levitä se haluttuun muotoon leivinpaperille. Jos haluat tarjota pavlovan tietynlaisella tarjoiluvadilla, sen ääriviivat kannattaa piirtää leivinpaperille jonka sisälle sitten levität marengin. Levitä marenki niin että se hieman nousee reunoiltaan. Kypsennä 150 asteessa 45 minuuttia, poista uunista lämpö ja jätä marenki uuniin kuivumaan kunnes uuni on jäähtynyt. 

Marenkipohjan tulee olla täysin jäähtynyt ennen täyttämistä. Pohjan voi loistavasti tehdä etukäteen, se säilyy huoneenlämmössä parikin viikkoa.

Täytin pavlovan seuraavasti:

Raparperihilloke:

2 raparperin vartta
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
tilkka vettä

Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja keitä niitä sokerin ja vesitilkan kanssa kunnes raparperit ovat aivan pehmeitä. Jäähdytä.

Levitä raparperihilloketta ohuesti marengin pintaan.

Kerma-jugurttivaahto:
 
2 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jugurttia
2-3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

700 - 800 g marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia)

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa ja sekoita lopuksi joukkoon jugurtti.

Levitä vaahto marenkipohjan päälle ja päällimmäiseksi marjat.

Pavlova kannattaa täyttää vasta vähän ennen tarjoilua ettei marenkipohja pehmene liikaa.



Ja hei, käy tykkäämässä Soul Kitchenistä myös facebookissa! Tykkäys-nappulan löydät blogin oikeasta reunasta.


20 kommenttia:

  1. Paljon onnea vaan 1-vuotiaalle! En ole mikään marengin ystävä,mutta tuo on kyllä houkuttelevan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Et vain ole saanut tarpeeksi hyvää marenkia, siitä se vain johtuu ;)

      Poista
  2. Ah minä sen sijaan rakastan pavlovia ja britoja yli kaiken! Raparperiversio on vielä toistaiseksi testaamatta. Onnea yksivuotiaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. My kinda girl! Raparperi kivasti taittaa marengin makeutta, kannattaa testata.

      Poista
  3. Onnea yksivuotiaalle! Hyvä vinkki tuo, että valitsee marengin koon tarjoiluvadin mukaan eikä sitten valmis marenki kädessään haahuile keittiössä, että mihinkä tämä nyt sitten mahtuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, viisaasti neuvoin mutta jätin kertomatta miten valmiin pavlovan kanssa pähkäilin, että mistä mä sille löydän sopivan lautasen. Seuraavan kerran muistan minäkin mitata.

      Poista
  4. Onnea yksivuotiaalle! Kyllä tuollaisen pavlovan kera kelpaa juhlia, nam!

    VastaaPoista
  5. Hyvä hyvä hyvä! ONNEA!

    VastaaPoista
  6. Paljon onnea 1-vuotissyntymäpäiväläiselle! On hyvän näköinen synttäripavlova!

    VastaaPoista
  7. Onnittelut yksivuotiaalle! Täältä on bongattu monet hyvät reseptit ja jutut. Kuvathan ei voi huonoja olla ottaen huomioon meidän armottoman puurtamisen silloin viimeksi ;-)

    Minähän en niin noista marenkihommista välitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä taas niin mieleni pahoitin kun väkipakolla piti tuommosta syödä, ei ole meikäläisille nuo marenkihommat ei.

      Poista
  8. Onnea 1v. blogille :) saitpa veden herahtamaan kielelle, tuo pavlova kelpaisi kyllä minullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan munia vatkaamaan, äkkiäkös sinä yhden pavlovan pyöräytät!

      Poista
  9. Paljon onnea, nostan virtuaalisen shampanjalasin SoulKitchenille!

    Marenki on jotain niin ylimaallisen hyvää, ettei tosi, marjoilla tai ilman. Ja tosiaan kiitos mittausvinkistä, ei olis mulle tullut mieleenkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skål!
      Jos kommenteista huomasit niin eipä tullut mieleen mullekaan :) mutta seuraavalla kerralla yritän muistaa mitata. Ainoa mille se lopulta mahtui oli iso puinen kulahtanut leikkuulauta.

      Poista
  10. Grattista yksivuotiaalle! On tullut seurattua tätä blogia lähes alusta alkaen ja kokeiltua vallan mainioita reseptejäsi jonkunkin verran. Kiitos siis sinulle blogistasi ja sen tuottamista iloista meille lukijoillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olipas mukava kuulla, kiitosta vaan kovasti! Ja hyvä kun ilmoitit itsestäsi niin löysin vastaavasti sinun blogiisi joka vaikuttaa vallan kivalta!

      Poista