torstai 21. kesäkuuta 2012

Rucolapestossa pyöräytetty perunasalaatti


Erilaisia hyvännäköisiä perunasalaattiohjeita löytyy blogeista nyt hurjasti ja minäkin päätin kantaa korteni kekoon. Nyt alkaa olla parhaat ajat käsillä pottusalaateille kunhan saadaan ihania siiklejä kauppoihin. Omaan salaattiin jouduin käyttämään vielä länsinaapurin siiklejä eikä ne t i e t e n k ä ä n maistuneet niin hyvälle kuin kotimaiset, mutta pakon edessä oli nöyrryttävä.

Mun makuun perunasalaatti on ilman majoneesi- tai kermaviilikastiketta. Maustan sen useimmiten perus salaattivinegretillä jossa on oliiviöljyä, balsamicoa tai sitruunamehua, suolaa, pippuria ja yrttejä.  Monesti lisään joukkoon myös pestoa.

Olin tehnyt rucolapestoa pastan kanssa syötäväksi ja lopulla pestolla päätin maustaa ne ruåtsalaiset perunat. Rucolapeston maku on pippurisempi kuin tavallisen basilikasta tehdyn, joten sitä kannattaa lisätä ruokaan vähän varovaisemmin. Ja rasiassa myytävä italialainen rucola on vielä voimakkaampaa kuin kotimainen yrttipurkkirucola. Tästä syystä ainesten määriä on vähän vaikea antaa. Pestoa kannattaakin maistella tekovaiheessa ja lisäillä sitten aineksia enemmän tai vähemmän, oman maun mukaan.  


RUCOLAPESTOLLA MAUSTETTU PERUNASALAATTI

2-3 annosta

Pesto:
n. 30 rucolan lehteä
vajaa desi pinjansiemeniä
vajaa desi raastettua parmesaania
1 - 1,5 dl oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa

Surauta kaikki ainekset sauvasekoittimella suht tasaiseksi kastikkeeksi, oliiviöljy lisätään joukkoon vähitellen.

Pesto kannattaa laittaa jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi makuuntumaan ennen käyttöä ja maku vain paranee!

Perunasalaatti:
300 g uusia perunoita
2 rkl oliiviöljyä
tilkka sitruunamehua
pieni salottisipuli hienoksi viipaloituna
1 rkl rucolapestoa
ripaus suolaa

Keitä perunat ja lisää muut maut lämpimien perunoiden joukkoon. Sekoita ja anna makujen hetki tasaantua. Tarjoile lämpimänä tai haaleana.



Kuvassa oli tarkoitus olla perunoiden seurana paistettu siikafile jonka nahka olisi kauniin rapsakan kullanruskeaksi paistunut. Tosiasiassa siinä on paistettu siikafile, noin kymmenessä osassa. Siinä aasinsilta seuraavaan asiaan, taikka ongelmaan.

Voisiko joku ystävällinen vinkata mulle hyvää paistinpannua?

Ostin noin kolme vuotta sitten Hackmanin Matador-pannun. Puolen vuoden käytön jälkeen sen pinnoite alkoi kulua pois josta reklamoin Hackmanille, he totesivat siinä olevan valmistusvian ja sain uuden pannun tilalle. Nyt on mennyt pari vuotta uudemman pannun kanssa ja viimeiset puoli vuotta siihenkin on kaikki mahdollinen tarttunut kiinni hyvästä hoidosta huolimatta. Hackmania en enää huoli, mikä tilalle? Yksi loistava valurautapaistinpannu mulla on, mutta sitä en viitsis aina käyttää.
Onko kokemuksia Swiss Diamond- tai De Buyer-pannuista?
Auttakkee!

7 kommenttia:

  1. Minä olen samassa paistinpannujamassa. Haikailen kokemuksia De Buyereista, jota hingun. Sinänsä oma Hackmann-pannuni on kyllä kestänyt jo varmaan kymmenen vuotta, mutta nyt alkaa näkäyä pientä rakoilua yhteistyössä.

    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, mukavaa mittumaaria! Jäämme odottelemaan vinkkitulvaa paistinpannuista :)

      Poista
  2. Minulla on ollut monta Lidlistä ostettua pinnoitettua pannua, kestävät sen 2-3 vuotta, mutta hinta ei huimaa päätä, jotain 18 euroa. Nyt minulla on eka kertaa Silit-merkkinen pannu, se on kyllä hyvä, mutta se on kamalan painava. Silitin kattiloihin olen ollut tosi tyytyväinen.

    VastaaPoista
  3. Olen Campasimpukan kanssa samoilla linjoilla.. Ostan edullisia normipannuja, kestävät muutaman vuoden ja sitten vaihtoon. Huonoja kokemuksia niistä kalliimmista, eivät kestä hintaansa nähden tarpeeksi.. Pari valurautapannua on sitten kovempiin paistoihin. Hauskaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Campa & Jokihaka, teette tästä vaikeaa! Mun ajatusmaailmassa pannun pitäisi pysyä käytössä vuosia hyvällä hoidolla ja olen vähän fixaantunut ajatukseen, että rahalla pitäisi saada hyvää. No, tuo Hackmanin pannu osoitti ettei se ainakaan pidä paikkaansa. Mutta oten itsekin kuullut samanlaista kommenttia edullisempien pannujen hinta-laatusuhteesta, ja Ikean pannuja on kehuttu myös. Kokkiliikkeistä on paha mennä kyselemään koska kehuvat vain omia merkkejään, jos tästä nyt lähtisin Eiringillä käymään niin varmasti tulisin De Buyer kainalossa kotiin. Nyt mulla on kaksi puoltavaa lausuntoa edullisten pannujen puolesta...

      Poista
  4. Perunasalaattifanina totean että tätäkin on kokeiltava :) maukasta juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen fani ilmottautuu! Uudet perunat maistuu kyllä sellaisenaankin mutta niiden joukkoon saa niin helpolla kaikkea muutakin ihanaa kesän makua. Mukavaa Jussia sinullekin!

      Poista