sunnuntai 10. kesäkuuta 2012
Tomaattinen juustopiirakka, juustoinen tomaattipiirakka
Helppo, nopea ja herkullinen hätävarapiirakka syntyy valmiista voitaikinasta.
Ohjeen olen saanut ehtymättömästä reseptiarkistosta eli siskolta, ja se muokkautuu helposti parsa-, kala-, sieni-, lihapiirakaksi, you name it and just do it. Ohjeessa tarvittavia juustoja ja yrttejäkin voi vaihdella mielensä mukaan mutta mä heittäydyin täysin ohjeen orjaksi enkä muuttanut mitään. Hyvvvää oli oikein kolomella veellä, mummulan murteella sanottuna.
TOMAATTINEN JUUSTOPIIRAKKA
1 paketti valmista voi- tai lehtitaikinaa (500 g)
1 rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
yrttejä (basilikaa, oreganoa)
1 rkl dijon-sinappia
vajaa desi parmesaania raastettuna
vajaa desi Gruyerea raastettuna
vajaa desi mozzarellaa pieneksi kuutioituna
Sulata voitaikina paketin ohjeen mukaan, levitä leivinpaperille ja kauli vähän ohuemmaksi.
Puolita tomaatit kulhoon ja lisää joukkoon loraus oliiviöljyä, suolaa, pippuria sekä silputut yrtit.
Leikkaa veitsellä viillot kauttaaltaan taikinaan noin sentin päähän reunoista, näin reunat kohoavat kivasti piirakan ympärille.
Voitele pohja sinapilla.
Ripottele juustot pohjalle.
Lisää tomaatit juustojen päälle leikkuupuoli ylöspäin, etteivät kostuta liikaa taikinapohjaa.
Paista 225 asteessa 25 minuuttia, tai kiertoilmassa 200 asteessa vartti (tai niin kauan että taikina ja juusto saa väriä).
Tästä määrästä voi tehdä myös neljä valmista annospalaa leikkaamalla taikinan neljään osaan, "reunottaa" jokaisen erikseen ja täyttää ne. Melko söpöjä olisivat sellaiset.
Nyt lähden istuskelemaan parvekkeelle ja pahoittamaan mieltäni. Aurinkoista sunnuntaita!
Tunnisteet:
alkupaloja,
juustot,
kasvisruokia,
leivonta,
piirakat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpas herkullisen näköinen! Olen joskus,Suomessa vielä asuessa ,tehnyt tuontapaista ja muistan,että oli hyvää:)
VastaaPoistaSilloin harvoin kun piirakkaa teen, niin olen tehnyt sen perinteisen jauhopohjan. Nyt kokeilin ekaa kertaa voitaikinasta ja oli tää kyllä näppärän nopeeta, kunhan muistaa ottaa taikinan ajoissa sulamaan.
PoistaMinulla puolestaan menossa Miniä, jonka onnistuin eilen saamaan lainaan. Tästä ei voi pahoittaa mieltään, eikä irrottaa otettaan kovin pitkäksi aikaa. Kuka siivois keittiön, en nyt ehdi ;-)
VastaaPoistaTuo mun pitää kans saada vongattua lainaksi, ilmeiesti kannattaa!
PoistaMulla onkin ollut tosi pitkä piirakantekotauko, pitääpä ryhtyä paistelemaan omiakin kun tää sun näyttää niin hyvältä että tuli kauhea nälkä näin sunnuntai-iltana :)
VastaaPoistaSamma här, niitä tulee tehtyä kyllä tosi harvoin vaikka plakkarissa olis montakin hyvää piirakkaohjetta.
PoistaKiitti myös lukuvinkistä, mielensäpahoittajan eka osa oli aivan loistava, nauroin monessa kohdassa ääneen, ja samastuin vähän pelottavankin usein ajatuksiin... :-D
VastaaPoistaKyllä tulee tirskuttua. Ja tänään sain kuulla että lainaksi löytyy myös Miniä, en malta odottaa.
PoistaTosi hyvän-näköinen, pitää kokeilla!
VastaaPoista