sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Tomaattinen juustopiirakka, juustoinen tomaattipiirakka


Helppo, nopea ja herkullinen hätävarapiirakka syntyy valmiista voitaikinasta.
Ohjeen olen saanut ehtymättömästä reseptiarkistosta eli siskolta, ja se muokkautuu helposti parsa-, kala-, sieni-, lihapiirakaksi, you name it and just do it. Ohjeessa tarvittavia juustoja ja yrttejäkin voi vaihdella mielensä mukaan mutta mä heittäydyin täysin ohjeen orjaksi enkä muuttanut mitään. Hyvvvää oli oikein kolomella veellä, mummulan murteella sanottuna.


TOMAATTINEN JUUSTOPIIRAKKA

1 paketti valmista voi- tai lehtitaikinaa (500 g)
1 rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
yrttejä (basilikaa, oreganoa)
1 rkl dijon-sinappia
vajaa desi parmesaania raastettuna
vajaa desi Gruyerea raastettuna
vajaa desi mozzarellaa pieneksi kuutioituna

Sulata voitaikina paketin ohjeen mukaan, levitä leivinpaperille ja kauli vähän ohuemmaksi.

Puolita tomaatit kulhoon ja lisää joukkoon loraus oliiviöljyä, suolaa, pippuria sekä silputut yrtit.

Leikkaa veitsellä viillot kauttaaltaan taikinaan noin sentin päähän reunoista,  näin reunat kohoavat kivasti piirakan ympärille.

Voitele pohja sinapilla.

Ripottele juustot pohjalle.

Lisää tomaatit juustojen päälle leikkuupuoli ylöspäin, etteivät kostuta liikaa taikinapohjaa.

Paista 225 asteessa 25 minuuttia, tai kiertoilmassa 200 asteessa vartti (tai niin kauan että taikina ja juusto saa väriä).

Tästä määrästä voi tehdä myös neljä valmista annospalaa leikkaamalla taikinan neljään osaan,  "reunottaa" jokaisen erikseen ja täyttää ne. Melko söpöjä olisivat sellaiset.

Nyt lähden istuskelemaan parvekkeelle ja pahoittamaan mieltäni. Aurinkoista sunnuntaita! 


9 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen! Olen joskus,Suomessa vielä asuessa ,tehnyt tuontapaista ja muistan,että oli hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin harvoin kun piirakkaa teen, niin olen tehnyt sen perinteisen jauhopohjan. Nyt kokeilin ekaa kertaa voitaikinasta ja oli tää kyllä näppärän nopeeta, kunhan muistaa ottaa taikinan ajoissa sulamaan.

      Poista
  2. Minulla puolestaan menossa Miniä, jonka onnistuin eilen saamaan lainaan. Tästä ei voi pahoittaa mieltään, eikä irrottaa otettaan kovin pitkäksi aikaa. Kuka siivois keittiön, en nyt ehdi ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mun pitää kans saada vongattua lainaksi, ilmeiesti kannattaa!

      Poista
  3. Mulla onkin ollut tosi pitkä piirakantekotauko, pitääpä ryhtyä paistelemaan omiakin kun tää sun näyttää niin hyvältä että tuli kauhea nälkä näin sunnuntai-iltana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samma här, niitä tulee tehtyä kyllä tosi harvoin vaikka plakkarissa olis montakin hyvää piirakkaohjetta.

      Poista
  4. Kiitti myös lukuvinkistä, mielensäpahoittajan eka osa oli aivan loistava, nauroin monessa kohdassa ääneen, ja samastuin vähän pelottavankin usein ajatuksiin... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tulee tirskuttua. Ja tänään sain kuulla että lainaksi löytyy myös Miniä, en malta odottaa.

      Poista
  5. Tosi hyvän-näköinen, pitää kokeilla!

    VastaaPoista