torstai 26. heinäkuuta 2012

Frittikanaa ja lehdessä paistattelua


Kirjoitin keväällä Liemessä-Jennin järkkäämästä ruokakuvaus ja -stailauskurssista johon osallistuin. Tuolloin Jenni jo paljasti, että kesän Glorian ruoka & viiniin on tulossa hänen tekemä juttu kurssista ja joku stailauksista saattaisi päästä myös lehden sivuille. Ylpeyden määrällä ei ollut rajaa kun avasin viimeisimmän heinäkuun numeron ja löysin meidän jengin kokkaamat ja stailaamat kanat paistattelemassa isosti jutun avauksena. Hyvä me, Jonna, Riitta ja Paula!

Noi kanat oli muuten tosi hyvänmakuisia, tein niitä kotona melko pian kurssin jälkeen mutta sovimme Jennin kanssa ettemme julkaise blogeissa ohjeita ennen lehden ilmestymistä. Nyt lehti on ulkona ja ohje alla kopsattu sieltä.



TAHMEA FRITTIKANA

 

1 kg kanankoipia (tarkemmin kananuijia, drumsticks in English)
1 tl suolaa
1 tl pippuria
2 valkosipulinkynttä

Friteeraamiseen:
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl maissitärkkelystä (esim. Maizenaa)
1 tl leivinjauhetta
1 l rypsiöljyä

Kastike:
1 rkl öljyä
4 valkosipulinkynttä
1/2 dl chilitahnaa
1 dl ketsuppia
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl soijakastiketta
1 dl juoksevaa hunajaa
1 rkl ruokosokeria

Lisäksi:
2 tl seesaminsiemeniä

Huuhtele kanankoivet ja kuivaa ne talouspaperilla.
Mausta suolalla, pippurilla ja murskatulla valkosipulilla. Anna maustua 30 minuuttia.

Tee kastike: murskaa valkosipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää loput kastikeainekset ja kypsennä 5-7 minuuttia.

Friteerausta varten vatkaa kananmuna kevyesti kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe keskenään. Pyöritä kanat ensin kananmunassa ja sitten jauhoissa.

Kuumenna rypsiöljy pannussa 170 asteiseksi, digitaalinen lämpomittari on tässä hyvä apu. Kun öljy on kuumentunut aloita kanojen paistaminen muutama kerrallaan, että ne kypsyvät tasaisesti.
Paista kanoja 5-6 minuuttia, käännä ja paista toiset 5-6 minuuttia.
Nosta kanat ritilälle valumaan.

Kun kaikki kanat on paistettu aloita uusi friteeraus. Nosta öljyn lämpotila nyt 190 asteeseen ja paista kanoja nyt 8-10 minuuttia, kunnes ne saavat paahtuneen värin. Nosta ritilälle valumaan.

Paahda seesaminsiemenet nopeasti kuumalla pannulla.

Laita paistetut kanat isoon astiaan, kaada kastike päälle ja sekoita. Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Huom! Kun friteeraat, pidä kansi lähettyvillä siltä varalta, että öljy syttyy palamaan. Älä pidä liesituuletinta päällä!

8 kommenttia:

  1. Jeejee, hyvä me, tuli tosiaan upea kuva vaikka itse kehunkin! Voi kun saisin aina stailata teidän kanssanne, tulis paljon parempaa jälkeä... ;-)

    Mäkin tein noita kanoja heti kurssin jälkeen, ovat todella hyviä ja syntisen tahmaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuota kuvaa saa itse ja aivan syystä kehua!
      Olisitpa nähnyt mun keittiön kanojen paistamisen jäljiltä, näytti meinaan kovasti tekemisen meiningiltä.

      Poista
  2. Ai se kuva oli teidän yhteistyön tulos. Hieno kuva! Kiva kun se sai koko sivun tilaa. Hyvä te! Ja hieno on tämä uusikin kuva tuosta herkullisen oloisesta kanasta. Piti nyt heti vielä oikein uudestaan lukea tuo juttua Gloriasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ilo se on revittävä pienistäkin asioista. Aivan kuin olisi saanut oman kuvansa lehteen (kananuija, sama asia ;D)

      Poista
  3. On se hiano! Ja jotenkin ne syntyi ne kanatkin ihan puolihuolimattomasti silloin kurssilla - taidan vasta nyt ymmärtää, miten Riitta siellä joutui raatamaan ;-) Pitää hakea rasvakeitin lainaan ja pistää nämä tulelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta viserrä, ihmettelinkin miten paljon se jauhotus ja paistaminen nyt yhtäkkiä veikin aikaa :)

      Poista
    2. Teille oli ilo paistaa, kaunokaiset kananuijat! :-D

      Poista
  4. Olipa hieno juttu:)Pitää mennä kurkkaamaan sitä lehteä...Tosi hyvän näköiset nuijat,vaikken itse söiskään noita kun ovat lihaisia.

    VastaaPoista