tiistai 3. heinäkuuta 2012

Jokirapupastaa ja haukipullahaaveita

Muistaakohan joku vielä mun kalahaasteen, sen jossa haastan itseni kokkaaman kalaruuan joka kuukausi? Ei se mitään, en minäkään.
Kiitettävästi hommani hoidin kunnes tuli kesäkuu, kauheasti kiirettä, hässäkkää ja unohdus. Mutta eihän tämä nyt yhteen unohdukseen kaadu sillä "rangaistukseksi" joudun kokkaamaan kaksi kalajuttua heinäkuun aikana. Reilu meininki.

Kehittelin itselleni toisenkin haasteen, nimittäin edes-lähelle-täydellisten haukiquenellien valmistamisen. Vai kuuluisiko sanoa kvenellien? Joka tapauksessa se on vain hienompi nimi haukipullille.
Ne täydelliset quenellit söin viime lauantaina kauppatorin laidalle kesäkuun alussa avatussa, tähtiravintola Luomon pikkusisaressa PureBistrossa. Visiteerasin siellä kahden lajitoverin, suolaa&hunajaa Jonnan ja masutoaitemun Riitan kanssa dinnerin ja käkätyksen merkeissä.

Tältä ne täydelliset haukiquenellit näyttää, kastikkeena gazpachoa ja kainalossa ihanan rapsakkaa ratatouillea. Ja itse haukipullat oli kuin pumpulia!




Laitan raporttia kokeilustani tänne kuvineen, meni sitten syteen taikka saveen.

Mutta nyt ei tule kalareseptiä vaan jokirapupastaa joka syntyi puolivahingossa näppituntumalla ja siksi ohje onkin suuntaa antava, kannattaa maistella maut kohdilleen ihan itse.


JOKIRAPUPASTA 

ohje kahdelle 

150 g jokiravunpyrstöjä (tai katkarapuja)
kevätsipulin valkoinen osa hienonnettuna
0,5 dl kuivaa valkkaria
3 rkl ranskankermaa
alle puolikkaan sitruunan mehu ja kuori raastettuna
ripaus suolaa ja pippuria

Laita pastavesi kiehumaan, kastike syntyy hyvin nopeasti pastan keittyessä.

Kuullota sipulisilppua öljytilkassa.

Lisää valkkari ja keitä hetki kasaan.

Lisää ranskankerma ja anna pulpahdella hetki.

Lisää sitruunan mehu, raastettu kuori ja ravut. Keitä vain sen verran että ravut lämpenevät. Jos keität liian kauan ne sitkistyvät. Mausta kastike tarvittaessa ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Sekoita valmis pasta kastikkeen joukkoon ja ripottele päälle halutessasi yrttejä, basilika sopi tähän hyvin.



12 kommenttia:

  1. Olen asettanut itselleni ihan saman tavoitteen noiden quenelleiden suhteen (joita en ikinä osaa lausua ;-). Ne oli niin hyviä ja gazpacho oli yllättävä, mutta toimiva kaveri.

    Kiitos seurasta, oli niin hauskaa! On kyllä jäänyt yllättävän vähälle huomiolle koko PureBistron avautuminen, aloin oikein katsoa asiaa, eikä sitä mainita missään. Boulevard Social on vienyt kaiken media- ja blogihuomion.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu hieman oli haasteellista saada paikasta tietoa, kun nyt yritin sitä vielä enemmän guuggeloida. Kaikessa hiljaisuudessa pistäneet paikan pystyyn ja kaikessa hiljaisuudessa myös Luomo muuttanut siihen yläkertaan! En muista moisestakaan kuulleeni aikaisemmin.

      Mun piti silloin kommentoida myös noita päällä olevia muruja kun en siinä syödessä hiffannut mitä ne oikein oli, taisi olla varmaan tärkeämpiä asioita puhuttavana :) Olisko ne olleet jotain saaristolaisleivästä rapsakaksi tehtyä murusta koska ei muistaakseni maistunut kovin suolaiselta.

      Poista
  2. Mmm,herkullisen näköistä!Jäänkin odottelemaan postaustasi niistä täydellisistä haukiquenelleista;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postausta kyllä tulee, oli ne sitten täydellisiä tai ei ;)

      Poista
  3. Kiitos ravintolavinkistä. En tiennyt tuosta paikasta ennestään mitään. Kävin katsomassa niiden menun ja se vaikutti tosi hauskalta ja mielenkiintoiselta. Toivottavasti haukipullat onnistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää paikka on kyllä well kept secret, mutta hyvin sinne porukka oli löytänyt sillä paikka oli lähtiessämme täynnä (jos mä enää mitään muistan). Ilmeisesti viidakkorumpu toimii. Ja hinnat mielestäni erittäin kohtuulliset, kolmen ruokalajin menusta pulittaa 44 euroa.

      Poista
  4. Ihanan näköistä pastaa! yleensä kesäisin syön vähemmän pastaruokia, mutta nyt kun Italia kutsuu ensi viikolla on pastahimo nostanut päätään ja nämä tällaiset postaukset vain pahentavat sitä :D

    Kiitos ravintolavinkistä, en ollutkaan PureBistrosta kuullut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas syön yleensä pastaa, no, ihan milloin vain :D Aina maistuu!
      Hei mahtavaa reissua. Jään odottelemaan matkakertomusta!

      Poista
  5. Ai niin, jäin muuten miettimään, mitä nuo muruset siinä päällä olivat? Toivat kivaa suutuntumaa, et sattunut pistämään laatua merkille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. edelleen veikkaan saaristolaisleipää. Vai olisko sittenkin hapankorppuun liittyvää?

      Poista
  6. Kiitos vielä tuhannesti superhauskasta illasta tätäkin kautta! Syyskuussa sitten uusiks. :-)

    VastaaPoista