sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kylmä kurkkukeitto


Kylmä kurkkusoppa on kiva kesäeväs vaikka termarissa mukaan otettavaksi. Tämä tekee hellesäällä oikein hyvää mutta ei sen syönti säästä ole kiinni, maistuu toki hyvältä muulloinkin. Krediittejä reseptistä en osaa lähettää mihinkään osoitteeseen sillä se on ajan saatossa muokkautunut omaan makuun sopivaksi ja joka kokkauskerta siitä tulee vähän omanlaistaan riippuen jääkaapin sisällöstä ja yrteistä joita sattuu ikkunalaudalla olemaan. Tästä minttuisesta versiosta tuli nyt ehkä normaalia parempi ja siksi sen päätin laittaa tännekin.
Juuri kun aloin tätä kirjoittaa huomasin, että Kulinaarimurulassa oli myös syöty kurkkukeittoa, kiva ohje sielläkin.


KYLMÄ KURKKUKEITTO

 

2 kurkkua (n. 700 g)
1-2 valkosipulinkynttä
4 dl kylmää kasvislientä
2 dl turkkilaista jugurttia
2 rkl tuoretta minttua
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa

Pilko kurkku kuorineen suoraan tehosekoittimeen ja lisää sinne kaikki muutkin aineet paitsi kasvisliemi ja sitrunnan mehu. Hurauta tasaiseksi.

Lisää kasvislientä pikkuhiljaa, sen verran että keiton koostumus on mieleistä.

Mausta sitruunan mehulla ja ripauksella suolaa.

Kuumana päivänä lisää blenderiin vielä muutama jääpala niin saat keitosta tosi freesiä.

12 kommenttia:

  1. Mietinkin juuri mikä olisi hyvä eväs pitkäksi päiväksi kirjastoon! Varmasti hyvää vaikka ensi kuulemalta juuri kurkkukeitto ei kuulosta niin houkuttelevalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkkukeitto ei tosiaan ole ensimmäisenä jonossa kun miettii hyviä keittoja, kuulostaa vetiseltä ja mauttomalta. Raastettu omena tuo tähän soppaan myös kivan raikkaan maun. Kokeilepa.
      Kiva kun piipahdit!

      Poista
  2. Tämähän on vähän kuin tsatsiki blenderin kautta käytettynä - se on siis pakko olla hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpäs onkin nestemäistä tsatsikia, en edes hokannut. Ilmankos olikin hyvää.

      Poista
  3. Mintulla maustettua soppaa minäkin ajattelin kokeilla seuraavaksi. Myös lipstikka tai kirveli voisi toimia kurkun kanssa kivasti. Tai pieni ripaus chiliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä vinkkejä, tattis! Täytyykin tehdä tätä seuraavaksi avomaankurkuista sun tapaan.

      Poista
  4. Mmmm! pitäisi kyllä uskaltautua tekemään tätä :) olen vähän huono syömään kylmiä keittoja, gazpachoa lukuunottamatta, mutta tämä kuulostaa kyllä niin raikkaalta että voisin uskaltautua kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos gazpachosta tykkäät niin kyllä varmasti tämäkin uppoaa. Maustat vain mieleiseksi.

      Poista
  5. Just eilen mietin, että mihinkä noita kaikkia kasvarista tunkevia kurkkuja voisikaan tuupata. Keittoonpa tietenkin. Että kiitos reseptivinkistä, katsotaan mitä meidän kaapista löytyy. Tilli ja minttu sopii molemmat loisteliaasti kurkun seuraan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo vinkata, että olokeepa hyvä vaan.
      Mä en ole koskaan tajunnut tilliä käyttää tähän vaikka se varmasti sopisi, käytän sitä rajoittuneesti vain kalan kanssa.

      Poista
  6. Kuulostaa hyvältä ja helpolta! Nyt tiedän ainakin yhden uuden reseptin, jonne voisin tunkea parveketta hallitsevaa minttua, kiitos! :-D

    VastaaPoista