maanantai 30. heinäkuuta 2012

Paistettuja ahvenia sinappikermassa


Yksi iso syy miksi aloitin mun henk.koht. kalahaasteeni oli se, että halusin opetella valmistamaan kalaa muutenkin kuin aina vain paistamalla fileitä voissa. Hyväähän sekin on mutta pidemmän päälle vähän tylsää. Tänään oli pakko palata perusasioiden äärelle sillä törmäsin netissä surffatessani kastikeohjeeseen jota oli päästävä kokeilemaan. Kastike oli paistetuille ahvenille ja ohje lähtöisin Visa Nurmen ja Antti Vahteran Hyvän maun rajoilla -kirjasta. Killerihyvä kastike! Ja ihania oli muuten myös porkkanat joita tein kalalle kaveriksi, suosittelen kokeilemaan.
(Kalorikammoiset voi muuten sitten lopettaa lukemisen tähän, herkkupersiit saatte jatkaa!)

AHVENET DIJON-KERMASSA

ohje on neljälle

600 g ruodottomia ahvenfileitä
4 dl kuohukermaa
1 dl smetanaa
3 rkl karkeaa Dijon-sinappia
1 rkl voita
tilliä
mustapippuria
suolaa

Paista ahvenfileet pannulla voissa rapeiksi (ei sisältä täysin kypsiksi, eli nopeasti!)

Kiehauta kerma, smetana ja sinappi, mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää ahvenfileet joukkoon ja anna kiehahtaa hetki.

Ripottele päälle runsaasti tilliä ja nautiskele uusien perunien kanssa.

15 kommenttia:

  1. Juuh, on tukevia, mutta varmasti myös ihan sairaan hyviä. Ahvenet ja uudet perunat, niihin nyt ei vaan kyllästy!

    Pitäisikin taas kaivaa Hyvän maun rajoilla esiin, tämäkin soosin hämärästi muistan, mutta ei ole vaan tullut tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oikeasti munkin kalat ui siellä soosissa, tuo pieni liraus on vain kuvausrekvisiittaa :)

      Poista
  2. Ou yeah, tätä mä teen heti seuraavalla kala-aterialla, kerman ja sinapin kanssa ei voi mennä pieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä mainio yhdistelmä ja toi kastike oli niin helppo, ei tarvitse kuin sekoittaa aineet ja lämmittää. Syntyy samassa ajassa kuin kalafile paistuu.

      Poista
  3. Herkkuperse ilmoittautuu! ihana ateria, pitääpä kokeilla :) olen kovin mielikuvitukseton kokki kun joudun käsittelemään kalaa ja nyt kun miehen Norjan kalareissulta olisi 15kg kalaa pakkasessa niin tarttis varmaan tehdä asialle jotain ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa toinenkin herkkuperse :) Mulla sama ongelma kalojen kanssa, välillä olen joutunut oikein päätä vaivaamaan kun en tahdo keksiä mitä siitä laittaisin. Mutta toi soosi on hyvä lisä paistetulle kalalle, ja syntyy hetkessä.

      Poista
  4. Onpa kaunis paistopinta affenissa. Kaikki sun kalahaastereseptit on olleet tosi mielenkiintoisia. Niinku nyt tämäkin kastike, jota pitää kyllä kokeilla myös täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kiitos kaunis. Soosi oli mukavan pehmoisen makuista eikä peittänyt affenien makua alleen, oikein hyvä kastike kalalle.

      Poista
  5. Saimme tänään merestä hyvän ahvensaaliin ja löysimme tämän ohjeen, jota päätimme Kokeilla. Nautimme juuri, ah niin herkullisen aterian huikean maittavan kastikkeen kera. Maistuis varmaan muillekin! Suosittelemme lämmöllä, sillä maut olivat just kohdallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että maistui, niin myös mullekin! Kiitos kastikeohjeesta menee herroille mestarikokeille mutta ilolla tuota jaan eteenpäin.

      Poista
  6. Hei!

    Mietin kun tuossa kuvassa on ahven erikseen ja kastike erikseen, että onnistuiskohan ohje myös niin että vasta lautasella sekoittelisi nuo yhteen eikä pannulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kastikkeen voi aivan huoletta laittaa erikseen tarjolle ja lorotella kalan päälle sopivaksi katsoma määrä.

      Poista
  7. Viimeistään nyt mun anoppi rakastui muhun :)
    Aivan sairaan hyvää!

    VastaaPoista