lauantai 14. heinäkuuta 2012

Raikkaan kirpsakka raparperisorbetti


Kannun pohjalla oli vielä jäljellä viikon takaista raparperimehua. Sitä onkin tullut tänä kesänä tehtyä ja juotua eikä vieläkään kyllästytä.
Tänään kokeilin miten mehu taipuisi sorbettiin. Olen tehnyt sitruunasorbettia tosi simppelillä ohjeella jonka pohjana on vesi-sokeri-sitruunan mehu -liemi ja nyt päätin korvata tuon liemen raparperimehulla. Tämän on oltava maailman helpoin sorbettiohje joka ei vaadi edes jäätelömasiinaa. Sorbetista tuli ihanan raikasta ja söpön väristä.


RAPARPERISORBETTI

4-6 annosta


3,5 dl laimentamatonta raparperimehua
2 valkuaista

Kaada mehu metalliseen astiaan ja laita pakkaseen noin tunniksi. Metalliastia viilenee nopeasti ja siten nopeuttaa myös sorbetin tekoa.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita ne hyvin kohmeisen mehun joukkoon. Pakasta uudelleen.

Vatkaa sorbetti ilmavaksi pari kertaa noin tunnin välein.

Sorbetti saattaa näyttää valmiina hileiseltä, mutta pallojen pyöritys onnistuu ja sorbetin rakenne muuttuu pehmeäksi kun sitä kauhoo kulhosta kuumaan veteen kastetulla lusikalla.


Samaisella ohjeella voi tehdä vaikka mitä ihania sorbetteja vaihtelemalla vain mehumakua. Seuraavaksi tekisi mieli testata vadelmaa ja mustaviinimarjaa.

12 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan oloinen resepti! Et siis lisännyt sokeria, mehun makeus riittää? Mustaherukka olis varmasti namia sekin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mehun makeus riitti sellaisenaan, ainakin mulle. Mutta mä oon tämmönen sitruuna ;)

      Poista
    2. Joo, susta ja sun persoonasta tuleekin just ensimmäisenä sitruuna mieleen - NOT! :-D

      Poista
  2. Kaikki kirpeä on mun herkkua ja tästä takuulla tykkäisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu! Sitruunaiset jälkkärit on lemppareita.

      Poista
  3. Eipä ole sitä jäätelömasiinaa joten pitääkin kokeilla tätä! Eilen juuri söin sitruunasorbettia, mutta se oli valmiina ostettua.. hyvää silti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haaveilen siitä jädemasiinastakin. Ja uudesta kodista ja keittiöstä johon mahtuisi kaikki haaveilemani härpäkkeet.

      Poista
  4. Iik kuinka romanttisen väristä- Tätähän on tehtävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee tee! Söin kaiken romanttisesti ihan itsekseni. Liian hyvää jaettavaksi :)

      Poista
  5. Tämän on pakko olla hyvää, olisi se jäätelökonekin, jonka olen onnistunut tunkemaan pieneen keittiöömme. Ja Anna sitä saa kyllä lainata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, saatan joskus vaikka lainatakin! Pyöräytäpä sinä raparperijädet ja tee päälle sitä ihanaa suolakinuskia jota oli PureBistron jätskiannoksessa. Mä haluaisin löytää siihen hyvän ohjeen.

      Poista
    2. Jään odottamaan sitä hyvää suolakinuskireseptiä sieltä suunnalta. Meidän jäätelökone on on 360 päivää vuodesta "ei käytössä". Joten ilmoittele vaan, jos haluat testailla. Pienten keittiöiden emäntien on yhdistettävä voimansa ;-)

      Poista