sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Nyyttärit ruokabloggareiden tapaan


Kylmänä ja pimeänä tammikuun iltana joukko ruokaan höyrähtäneitä kokoontui  Chez Jasun ja hänen herttaisen Lea-vaimonsa kirkkonummelaisen metsän siimeksessä sijaitsevaan kotiin. Tunnelma katossa, pitkä pöytä lastattuna äärimmilleen ihanilla nyyttärihengessä tehdyillä herkuilla ja käkätystä.



Alkuruokia nautiskeltiin skumpan kanssa. Tarjolla oli isäntäväen tekemiä, tajuttoman hyviä brie-kirsikkahillo-rosmariini-paloja joita napsin monta, hyvin monta, sekä itsetehtyä näkkäriä savukalatahnalla sipaistuna. Skumpan kanssa maistui lisäksi mainioilta Sillä Sipulin Merituulin rapsakat maa-artisokkasipsit.



Siskot Kokkaa-blogin Nelle toi mukanaan kurpitsaisia tuulihattuja sekä illan eksoottisinta antia, naudankielipateeta kera sinappijäätelön.


 
Riitan leipomaa saaristolaisleipää nautiskeltiin mätitilpehööreillä sekä Jonnan tekemän skagenröran kanssa. Jonnalta saatiin vielä pöytään härkäpaputahnaa sekä tätä loistavaa paprika-chorizo-juttua. 




Lunta tiputteli hiljakseen taivaalta ja sehän loi täydelliset puitteet grillailuun. Jukan luomupossuribsit oli niin hyviä ettei sanotuksi tahtonut saada.  




Jasun karitsanviulu mainiota!


Marjan ja Seinäjoen pössöön yhteistyön tuloksena oli syntynyt kielen vievää lohipastramia. Marja oli tehnyt lisäksi mahtavan makuista vietnamilaista kanasalaattia.


Omat tuomiseni olivat libanonilaishenkisiä, tabbouleh-salaattia sekä hummusta ja baba ganoush-tahnaa joita napsittiin Jennin lavash-leipäsillä

Jäkiruokaosastossa löytyi myös yllin kyllin.


Kuvassa ylimpänä Hayley's Cuisinen unikonsiemenillä koristellut kurkumamuffinsit ja siitä alaspäin Josen vaikeasti lausuttavia mutta oikein makoisia libanonilaisia herkkuja.


Kivistön Marin japanilaisen juustokakun ohjetta odottelen jo kuumeisesti, sitä syötiin hapankirsikkahillon kanssa.


Rakastan bébé-leivoksia ja Merituuli oli tehnyt sellaisia mesiangervotäytteellä. Nam.
Ja vielä sokerina pohjalla maistelimme Hannelen omatekoista Bayleysiä

Vai oliko se sokeri pohjalla kuitenkin Nannan luikauttama versio tästä Suamipopin klassikosta:




Voi sitä naurun määrää mitä tästä porukasta lähtee. Olo oli onnellinen ja täyteläinen kun taksi kolmen maissa aamuyöstä kurvasi kotiovelleni. Lisää tätä!


25 kommenttia:

  1. Voi että mitä herkkuja tuolla oli;olen tainnut nyt käydä kaikissa blogeissa kuolaamassa;D

    VastaaPoista
  2. Voi Nanna, on se ässä. Naurattaa edelleen (myös ne maalarinteipit).

    Tuo on muuten ehkä paras kuva minusta ikinä, täydellisen armollinen syvätarkkuus. Lisää näitä! Siellä oli kyllä pöydässä jumalaton määrä kaikkea herkkua. Ajattelin yhdistää Marjan salaatin ilman kanaa ja Jukan&Merituulin possut jossain vaiheessa samalle lautaselle. Ja sitten tuo juustokakku ja bebet ja ja ja... Ei tiedä mistä aloittaisi, kun kaikki oli niin mahtavaa. Onhan sinun tabbouleh-reseptisi tulossa pian?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin että tämän kuvan uskallan laittaa ihan omin lupineni, niin oot nättinä :)

      Älä muuta viserrä, minä haluan tehdä kans noita kaikkia!

      Poista
    2. Mä tykkään kans tosta ekasta kuvasta, ei näy rypyt, ei :).

      Ilta oli kyllä mahtava ja tasokkaat jutut jatkuivat Seinäjoen pössöön kanssa aamulla missäs muualla kuin aamiaisen ääressä.

      Poista
    3. Siis jäikö mulla apinasuodatin siihen linssin nokalle? ;)

      Poista
  3. Ja se oli rosmariini, en muistanut, mikä teki noista Jasun suupalasista niin mahtavia, mutta sehän oli siis rosmariini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rosmariini niissä maistui juuri sopivasti, olivat kyllä aivan loistavia makupaloja.

      Poista
  4. Voi apua mitkä kestit, upeita tarjottavia!

    VastaaPoista
  5. Nuo brie-kirsikkahillopalat oli kyllä yksinkertaisuudessaan aivan loistavia!

    Oli ihana nähdä sinuakin!

    VastaaPoista
  6. Jos Seinäjoen Pössööllä viitataan minuun, niin saanen huomauttaa, että muistaakseni ennen kuin kukaan teistä oli tavannut minua kutsumanimi oli ylevänkin kuuloinen Lakeuksien Nanna... Menikö jokin vikaan?

    ;)

    Ruoka, tuo ihana tekosyy! Kiitos seurasta , ihana vierustoveri illallispöydässä!

    VastaaPoista
  7. Sitten me Nanna tavattiin sinut ;-) Mutta voidaan me sinua edelleen kutsua Lakeuksien Nannaksi, jos se helepottaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä sitten me tavattiin ja kaikki ennakkokäsitykset romuttui.

      Poista
  8. Siis mä en kestä. Päätin jo Jonnan postauksen lukemisen jälkeen, että en lue enää saletisti yhtäkään juttua tästä illastanne, oon niin kade! Pitikin mennä buukkaamaan itseni toisaalle, hemmetti! Mutta joo, niin on herkkuja, etten kuitenkaan malta olla lukematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kerralla kun vastaava tilanne pukkaa päälle, niin muistat sitten missä on ne parhaat pilleet.

      Poista
  9. Aivan täydellisen näköisiä ja kuuloisia herkkuja pöydät täynnä! *vihreä kateudesta* ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka tiesin etukäteen että herkkuja on luvassa, silti tämä pääsi yllättämään. Kaikki olivat niin kovasti panostaneet ja nähneet vaivaa että aivan liikutti.

      Poista
  10. Minä ja makunystyräni ovat edelleen liikuttuneessa tilassa! Kiitos ihanasta illasta ja tervetuloa uudelleen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin lämmintunnelmainen ilta ja isäntäpari. Kiitos tuhannesti teille!

      Poista
  11. Siis aivan mieletön ilta ja kokemus! Vieläkin on hyvä mieli. Brie-palat oli to die for, mäkin söin varmasti yli oman allokaationi... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kuinka monta pakko-kokata-reseptiä lähti mukaan! Mä luulen että juustokakku kirsikoilla toteutuu mulla ensimmäisenä.

      Poista
  12. Mitä niihin brie-kirsikka-rosmariini -hässäköihin tulee? Paitsi siis brietä, kirsikkaa ja rosmariinia mutta tuleeko ne jonkun leipäsen/keksin päälle? Missä muodossa se rosmariini oli? Kyllä teillä on ollut kivat kinkerit, vesi nousee kielelle! T. Hannelore

    VastaaPoista