maanantai 18. helmikuuta 2013

Nasi goreng kunnon lenkillä


Snellman haastoi ruokabloggareita kokkaamaan uudesta Kunnon lenkkimakkarasta herkkuja ja minä joka en edes lenkkimakkaraa käytä, päätin osallistua kisaan. Makkara on hyvää mutta kun puhutaan lenkkimakkarasta, mieleeni tulee väkisinkin yksi jauhoinen makkaran tapainen. Tässä Snellun uudessa lenkissä sanotaan kuitenkin olevan 77% kotimaista lihaa ja tosi oli, että jauhoisuutta en siinä juurikaan tuntenut, makkara oli myös kiinteämpää kuin kilpailijansa klassikkovihannes.

Kisasivusto on nyt auki joten käy antamassa äänesi lempimakkarareseptillesi täällä! Se kannattaa, sillä voit voittaa huippuillallisen ja hotelliyöpymisen Helsingissä. Ja jos minä voitan, niin pääsen kokkailemaan Murun omistajien keväällä avattavaan uuteen ravintolaan yhdessä ihanien kokkipoikien kanssa :)

Oli muuten tosi vaikea päättää mitä makkarasta kokkaisin ja päätinkin sitten lähestyä sitä ihan uudesta suunnasta ja tehdä jotain missä viimeiseksi kuvittelisi perinteistä lenkkiä käytettävän. Suuntasin Aasiaan.

Nasi goreng, eli mausteinen paistettu riisi, on indonesialainen kotiruoka ja sikäläinen spydäri (lue pyttipannu). Paistettu riisi on tuttu myös kiinalaisten ravintoloiden ruokalistoilta.
Tämä ruoka on helppo valmistaa ja joukkoon voi lisätä jääkaapista löytyviä aineksia, kanaa tai muuta lihaa ja kasviksia, mielensä mukaan. Ainekset paistetaan yhdellä ja samalla wokilla tai paistinpannulla erikseen, pannulle jäävät maut siirtyvät viimeiseksi paistettavaan riisiin ja lopuksi kaikki sekoitetaan keskenään. Vähintään yön yli jääkaapissa ollut riisi on tähän paras valinta sillä siinä on rakenne kohdillaan paistamista ajatellen. Ohjeessani on aika lailla potkua ja jos et ole sinut tulisuuden kanssa, niin jätä osa chilistä pois.
Ja oli muuten hämmentävän hyvää!


NASI GORENG KUNNON LENKILLÄ


ohje kahdelle


1/4 Snellmanin kunnon lenkkimakkara-paketista
1 punainen tuore chili
2 kananmunaa
4 dl keitettyä riisiä, mielellään edellispäivältä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
1,5 rkl Ketjap Manista (makeaa soijakastiketta)
1 rkl aasialaista kalakastiketta
1 tl sambal oelekia (chilitahnaa)
kourallinen mung-pavun ituja


Paista kananmunista munakas ja leikkaa se parin sentin paksuisiksi viipaleiksi, siirrä sivuun odottamaan.

Leikkaa makkara ohuiksi, noin puolen sentin siivuiksi. Silppua tuore chili, poista siemenet jos haluat välttää liikaa tulisuutta.
Kuumenna pieni määrä öljyä pannulla ja paista makkarasiivut chilin kanssa rapeiksi. Siirrä nämä paistetun munan seuraksi sivuun.

Lisää öljyä pannulle ja kuullota kuutioitu paprika, siirrä sivuun odottamaan.

Hienonna sipulit ja  kuullota niitä hetki pannulla öljyssä, lisää sitten riisi. Paista kunnes riisi saa vähän paistopintaa.

Lisää mausteet riisin joukkoon ja sekoittele riisiseosta hetken aikaa pannulla. Yhdistä sitten kaikki ainekset riisin joukkoon, mung-pavun idut viimeiseksi. Tarjoile saman tien.




17 kommenttia:

  1. Tsemppiä vaan kilpailuun Anna! Nasi goreng on hyvää,tosin minulle ilman sitä lenkkimakkaraa;D

    VastaaPoista
  2. Ihan ässä resepti tämäkin! Äänestin sinua jo aamulla samalla kun äänestin kaikkia muitakin suosikkejani eli Jokihakaa ja Nannaa. Kiva äänestys, kun voi äänestää montaa. Nasi goreng on hyvää ja tosi kauniin kuvan olet saanut.

    Minulle kyllä kelpaa se HK:n Sininenkin hyvin. Sitä kun ottaa jääkaapista, kuorii ja syö suoraan jääkaappikylmänä niin nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi reilu meininki, kiitos äänestä :)

      Poista
    2. mä kävin äänetämäs kans just saman kolmen jengin+ kivistöt ja vielä Kokit ja potitkin. Ei pysty päättämään....
      Peukkuja Anna, hyvä kuva!

      Poista
    3. Täältä lähti äänet myös kaikille kamuille. Hyviä ruokia on porukat keksineet.

      Poista
  3. Hienosti oivallettu - ääni ansaittu!

    Tätä lihaisampaa makkaraa täytyy kyllä maistaa, joskin olen Ankeriaan kanssa aivan samoilla linjoilla lenkin suhteen... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä krapula-aamuna ja paljon sinappia (paitsi ettei mulla sellaisia aamuja ole!)

      Thanks for your vote!

      Poista
  4. Wow, lenkkimakkara! Kauhistuttavan vaikea aines.
    Ja hitsi, mikä oivallus! Spydäri toiselta puolelta palloa - ansaitsee ehdottomasti ääneni :)

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä kilpailuun! tosi vinkeä idea yhdistää supisuomalainen ruokatuote ja aasialaiset maut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vaan keksinyt lenkkimakkarasta mitään suomalaista :D

      Poista
  6. No niin, mitä täältä oltiin oikein käyty puhumassa luovuttamisesta? Tämähän on tajunnanräjäyttävä idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne teidän pretzelit on niin SULOSIA! Ihana idea!

      Poista
  7. Minä en tajua, miten te olette keksineet tämän kaiken, mutta meillä varmaan syödään monenlaista lenkkiä lähiaikoina ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelin myös miten paljon erilaisia ruokia olikaan keksitty!

      Poista
  8. Kuulostaa hyvältä, onnea kisaan! Meidän lapsille maistuisi varmasti kun paistetturiisi suurta herkkua.

    VastaaPoista