sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Brie-kirsikkaiset Jasupalat



Tammikuisilla bloggarinyyttärikekkereillä Chez Jasulassa illan isäntä oli loihtinut alkupalaksi brie-kirsikkapaloja jotka kaikessa yksinkertaisuudessaan maistuivat aivan mahtavilta. Ne olivat niin oivia skumppapaloja että halusin tarjota niitä kavereillenikin jotka eilen tulivat luokseni leikkimään dinner partya. Jasu ei ole ehtinyt vielä ohjetta blogiinsa laittaa mutta varmistin reseptin häneltä ja luvallansa postaan sen nyt tässä.

Paistovaiheessa palasia kannattaa pitää tarkkaan silmällä etteivät juusto ja varsinkaan hillo valahda pitkin peltiä. Sain tähän vinkiksi käyttää mahdollisimman tömäkkää kirsikkahilloa ja valitsin St. Dalfourin hillon joka pysyi hyvin kasassa, ja tuota hilloa saa lähestulkoon joka kaupasta.


BRIE-KIRSIKKAHILLO-ROSMARIINIPALAT


valmista lehtitaikinaa
brie-juustoa
kirsikkahilloa
tuoretta rosmariinia hienoksi silputtuna
mustapippuria


Leikkaa hiukan sulaneet lehtitaikinat kuuteen osaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 6-7 minuuttia kunnes nousevat ja ovat lähes kypsyneet.

Ota taikinat uunista ja laita kunkin päälle pari pientä palaa brietä ja juuston päälle kirsikkahilloa. Paista varoen pari minuuttia 175 asteisessa uunissa.

Ripota päälle tuoretta leikattua rosmariinia ja mustapippuria.

24 kommenttia:

  1. näyttää ja kuulostaa herkulliselta / marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ovat. Ja vuohenjuustokin voisi toimia näissä mainiosti.

      Poista
  2. Ihmettelin että mitä ihmeen jasupaloja;D
    Nuo eivät voi olla muuta kuin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain näistä kommenttia että onkos tullut joulu, ja siitäpä tuli mieleen että voisivat ollakin kivoja joulutorttuja!

      Poista
  3. Nam, brie <3
    Avopuoliso ei voi sietää homejuustoja, ei valkoisia eikä sinisiä. Mulle ne taas ovat erittäin rakkaita. Ensi kerralla, kun kutsun tyttöjä kylään (ja pojat ei saa tulla) teen varmasti näitä. Kiitos, kun jaoit ohjeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei pojille kun eivät ymmärrä hyvän päälle :)

      Poista
  4. Nämä olivat järjettömän hyviä - taas yksi todiste, että yksinkertainen on parasta! Jasupalat ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuo rosmariini on mun mielestä piste iin päällä.

      Poista
  5. Jasupalat :) Mikä loistava nimi!

    Te olitte ehtineet hotkasta kaikki ennen kuin ehdin paikalle. Näitä on pakko tehdä pikapikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne hävisi aikasta nopiaan.
      Tämä on mun mielestä helppoudessaan niin mainio, taikinan sulattaminen vie eniten aikaa, tekeminen 15 minuuttia.

      Poista
  6. Huvittavaa, tein näitä tänään ip-kahvivieraille extempore, kun en ollut ehtinyt pohtia mitään tarjottavaa. En tosin ollut niin valistunut, että olisin tajunnut kysellä ohjetta, joten ne oli vähänsinneppäin. Muistin sitä paitsi rosmariinin timjamiksi (oi miksi, miksi??). Vieraat olivat tosi tyytyväisiä jos kohta itselläni oli alla aito jasupala-kokemus ja tiesin, että jotain jäi uupumaan. (Esipaisto, vedeksi sulamaton kirsikkahillo ja se hiton rosmariini)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin varmasti unohtanut jotain oleellista jos olisin lähtenyt säveltelemään, siksi pelasin varman päälle ja kinusin ohjeen. Paitsi ettei siinä mitään kinumisia tarvittu kun Jaakko sen niin auliisti antoi.

      Poista
  7. Hih, onpa hauskasti hyvin samanlaiset brie-kirsikka/rommipalat mitä tein viime viikonloppuna 4 tähden illallisille :D tätäkin versiota kokeilen kyllä ehdottomasti, brie on niiiiiiin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskan näköisiä ne tikkaripiirakat!

      Poista
  8. Ihanan näköisiä ja kuuloisia. Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Kiitti ja kuitti, nappasin ohjeen talteen! Nää oli liian hyviä...

    VastaaPoista
  10. Nää on oikia emännän pelastus!

    VastaaPoista
  11. Hauska sanaleikki. Puhumattakaan houkuttelevasta reseptistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän Jasu omat nimikkopalat ansaitsee.

      Poista
  12. Haa! Täältähän nämä löytyivätkin, kun en omaan blogiini ole saanut aikaiseksi.

    Kiitos vaan hauskasta nimestä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit jatkossa täältä käydä tarkistamassa että mites ne nyt tehtiinkään.

      Poista