tiistai 11. kesäkuuta 2013

Koskenlaskijan kanaquesadillat



Juustoiset quesadillat ovat helppoa pikaruokaa sanan hyvässä merkityksessä, päätät itse kuinka terveellisiksi ne haluat tehdä ja aikaa niiden valmistamiseen ei kauaa tuhraannu. Perinteisesti ne paistetaan hyvin ohuiksi ja täytteenä on vain kahta, enintään kolmea ainesta, mutta paksuja mielikuvituksellisia quesadillojakin on tavattu. Tekipä ne miten tahansa, tärkeää on kuitenkin juusto joka sulaa paistaessa ja venyy ihanasti haukatessa.

Tällä quesadilla-ohjeella osallistun Valio Koskenlaskija -reseptikilpailuun, jossa tarkoituksena oli kehitellä nopeasti valmistuvia ruokia arkea helpottamaan.
Te lukijat pääsette tietenkin antamaan oman äänenne kisassa, näitä quesadillojani voi äänestää Koskenlaskijan kilpailusivustolla.
Äänestysaika on 11.6. - 7.7.2013 ja arvonta suoritetaan 8.7.2013. Äänestäneiden kesken arvotaan savuttamaton Lotus-hiiligrilli, joka on arvoltaan 179 euroa.


QUESADILLAT, paistetut tortillat


ohje neljälle, valmistusaika 30 minuuttia


4 tortillalettua
2-3 broilerin grillattua koipea
1 tölkki mustia papuja
1 pussi murennettua voimakasta Koskenlaskijaa
1 pallo mozzarella-juustoa pieneksi kuutioituna
chilitahnaa

Revi haarukalla broilerin liha suikaleiksi.

Valuta tölkkipavut.

Levitä chilitahnaa ohuesti koko tortillaletulle ja asettele broileria, papuja sekä juustoja toiselle
puolelle lettua puolikuun muotoon, pieni kourallinen jokaista täytettä.
Jätä reunoille vähän tilaa ettei täyte valu ulos paistaessa.

Käännä letun toinen puolisko täytteen päälle.

Paista kuivalla paistinpannulla kolmisen minuuttia per puoli niin, että täyte lämpenee, tortillalettu rapeutuu ja juusto sulaa. Painele tortillaa kasaan lastan avulla paiston aikana. 

Nauti lämpimänä sellaisenaan tai tarjoile salaatin, guacamolen tai tomaattisalsan kanssa.



Voimakas Koskenlaskija antaa quesadilloille makua, mozzarella taas tuo sulaessaan sitä ihanaa venyvyyttä, aika täydellinen yhdistelmä! Quesadillat vievät isommankin nälän mutta ne voi leikata pienemmiksi viipaleiksi ja tarjota isommalle porukalle snackina tai nautiskella muuten vaan huikopalana.







    Yhteistyössä Valio Koskenlaskija



12 kommenttia:

  1. Slurps, nyt tuli nälkä... Olen jo pari päivää pyöritellyt mielessäni meksikonmakuja, tää ohje tuli siis kuin tilauksesta, kiitos!

    Viuhahdan äänestämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt tiedä kuinka autenttista Mehikolaista tämä on, mutta hyvää anyways!

      Poista
  2. Quesadillat ovat suurta herkkua meillä, pitääpä tosiaan testata Koskenlaskijalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samma här, tykkään kovasti. Sinne väliin kun voi tunkea vaikka mitä herkkuja.

      Poista
  3. Huippu ohjeita kaikki, vaikea valinta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ohjeita oli paljon, en minäkään tietäisi ketä äänestää jos itseni jätän laskuista :D

      Poista
  4. Nam, nää vaikuttaa ihan super hyviltä. Kävin äänestämässä herkullista reseptiäsi! :-)

    Huomasin muuten, että Valion sivujen kautta sun blogin kohdalla on linkki johonkin saman nimiseen toiseen blogiin. Ihmettelin aluksi että mihin mä oikein klikkasin itseni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas en ollut huomannutkaan, kiitti tosi paljon kun ilmotit, kävin heti laittamassa viestiä järjestävälle taholle.
      Ja kiitos kaunis äänestä :)

      Poista
  5. Äänestetty on! Vaikka hetken jo luulin äänestäneeni vahingossa väärää reseptiä, kun päädyin siitä linkistä sinne toiseen Soul Kitcheniin. Mutta kyllä se tää resepti oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vipis!
      On kyllä mälsä juttu tuo väärä blogilinkitys, toivottavasti saavat korjattua asian nopeasti.

      Poista
  6. Onpas herkunoloiset. Nyt tarttisi ideoita pikaiseen ruokaan, joka valmistuu lähes itsestään ja syntyy melkein tyhjästä jääkaapista ;-)
    Toimiko tuo murustettu juusto hyvin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murujuusto antoi näille makua, silläkin pelkästään pärjää.

      Poista