sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Perunasalaatti siideri-voikastikkeella, tuoremakkaraa haudutetulla sipulilla. Happy Happy Joe Joe!


Ihmisen tekee onnelliseksi lopulta melko yksinkertaiset asiat. Juhannus, josta seuraa yksi ylimääräinen vapaapäivä töistä, jee! Aurinkoinen kesäpäivä parvekkeella itsetehtyä jäätelöä syödessä ja kirjaa lueskellessa. Selällään röhnöttävän kissan kuorsaus. Tulevaisuuden suunnittelu. Olenkohan mä tullut vanhaksi kun tällaiset asiat saavat aikaan onnellisuuspuuskia. Pohdiskelin onnellisuusasioita samalla kun kokkailin reseptikisaan ruokaa, se kokkailukin teki mut oikein onnelliseksi. Ja onnistunut lopputulos.

Kävin pari viikkoa sitten bloggareille järjestetyssä maistatusillassa tutustumassa Hartwallin uuteen Happy Joe Organic -siideriin. Yleensä valitsen siideriksi englantilaista tai ranskalaista siideriä koska niissä maistuu omena, se on aika tärkeä kriteeri kun haluaa omenasiideriä. Makusiiderit ei ole ollenkaan mun juttu. Happy Joe -siiderit on minusta oikein hyvä kotimainen vastine kunnon omenasiideriä halajavalle ja tämä uusin Happy Joe-perheen tulokas maistui raikkaan omenaiselle.

Päätin osallistua myös Onni on yksinkertaista -reseptikilpailuun jossa tuli hyödyntää Happy Joe Organic-siideriä joko reseptissä, tai keksiä ruoka jonka kanssa siideri maistuisi erityisen hyvälle.
Lämpimällä perunasalaatilla on voi-siiderikastike, makkarat on ryyditetty siiderissä haudutetulla sipulilla. Ja kaiken kun hulauttaa alas siiderillä niin voin taata, että olo on onnellinen!





LÄMMIN PERUNASALAATTI VOI-SIIDERIKASTIKKEELLA


500 g uusia perunoita
25 g voita
2 sardellifilettä
1,5 dl Happy Joe Organic -siideriä
1-2 rkl kapriksia
2 rkl sitruunamehua
kourallinen yrttejä (basilikaa, lehtipersiljaa, ruohosipulia)


Keitä perunat napakan kypsiksi.

Ruskista voi pannulla sardellifileiden kanssa. Sardellit sulavat pannulle ja antavat salaatille suolaisuutta, ei kalanmakua. Lisää siideri joukkoon ja keitä hetki kasaan.

Kaada keitetyt perunat ja kaprikset pannulle ja kääntele niitä hetken aikaa kastikkeessa että saavat makua. Jos kastike kaipaa hapokkuutta lisää vähän sitruunamehua joukkoon. Kaada sitten perunat kastikkeineen tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon yrtit ja tarjoile lämpimänä lisukkeena paistettujen tuoremakkaroiden kanssa, tai minkä tahansa grillatun lihan tai kalan kanssa.




SIIDERISSÄ HAUDUTETTUA SIPULIA JA TUOREMAKKARAA


3 isoa sipulia (kelta- tai punasipulia)
3 rkl voita tai voi-öljyseosta
1 tl sokeria
suolaa
1 dl Happy Joe Organic -siideriä
tuoremakkaroita (possunlihasta)

Viipaloi sipulit. Kuumenna voi paistinpannussa ja laita sipulit hautumaan. Voita tulisi olla noin ruokalusikallinen sipulia kohden ja pannun olla niin iso, että sipulit levittyvät pohjalle yhdeksi kerrokseksi. Mausta suolalla.

Anna sipulien hautua keskilämmöllä puolisen tuntia ja kääntele niitä aina välillä. Jos haluat karamellisoida sipulit ripottele niille teelusikallinen sokeria. Haudutellessa sipulit makeutuvat itsestäänkin, mutta sokeri antaa niille vielä kauniin tumman värin. Lisää siideriä pienissä määrissä pannulle ettei sipulit kuivu tai pala pannuun. Välttämättä koko siiderimäärää ei edes tarvita.

Haudutuksen puolivälissä lisää pannulle myös makkarat ja paista ne kypsiksi. Sipulit ja siideri antavat makkaroille mahtavasti makua.




Yhteistyössä Hartwall.

9 kommenttia:

  1. Mitä, mitä, etkö muka tehnyt itte niitä makkaroita, vaikka just ollaan oltu opissa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin että joku saattaisi takertua tuohon asiaan :D

      Poista
    2. Olipa yllättävä makkarakäänne tämä!

      Minulle maistuis kovaan nälkään tällainen setti oikein mainiosti. Oluen kera kyllä, mutta ehkä tuolle onnelliselle Joellekin pitää joskus antaa mahdollisuus.

      Poista
    3. Kohtapa pääset maistamaan meidän omatekoisia makkaroita ja vielä Joen kanssa, jos siltä tuntuu :)

      Poista
  2. ihanan näköinen setti! makkaramaakarina on nyt kyllä pakko udella että missä kävitte makkarakurssilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin marttojen järjestämällä makkarakurssilla, hyvä kurssi ja makkaroiden teon helppous yllätti, jotenkin olin kuvitellut touhun paljon monimutkaisemmaksi. Tosin varustehankintaa se vähän tarvitsee.

      Poista
    2. ai kun mahtavaa - yritin muistaakseni maku-lehden järjestämään makkara-akatemiaan tuossa muutama kuukausi sitten mutta täyteen oli myyty sekin. seuraanpa siis tästä eteenpäin silmä kovana myös marttojen tarjontaa - kiitos vinkistä :-)

      Poista
  3. Nam nam nam! :P Kesä ja makkara kuuluvat yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta turise! Etenkin nuo raakamakkarat on ihania.

      Poista