perjantai 7. kesäkuuta 2013

Makoisat vuohenjuustoleipäset


Mansikoilla ja erilaisilla hilloilla päällystetyistä vuohenjuustoleivistä saa mainioita alkupaloja kuohuviinin kanssa tarjottavaksi. Vielä hetkisen joudutaan odottelemaan ihania kotimaan marjoja, mutta kyllä nämä etelän serkutkin välttävät, etenkin portugalilaiset mansikat olivat yllättävän makeita.

Paahdoin maalaisleivän palat paahtimessa, suuremman määrän voi paahtaa uunissa.
Levitin jäähtyneille leiville melko reippaasti pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux) ja päällystin osan leivistä mansikoilla ja balsamicosiirapilla, osan raparperihillolla ja kuusenkerkkäsiirapilla.

Raparperihillon keittelin hillosokeripussin kyljestä mukautetulla ohjeella: litra raparperia, 2 dl hillosokeria ja mausteeksi raastoin puolikkaan tonkapavun. Se antoi hillolle mukavaa aromia ja vaniljaista makua. Tonkapavun korvaajana voi käyttää puolikasta vaniljatankoa ja kuusenkerkkäsiirapin voisi vaihtaa vaahterasiirappiin, joka on tarpeeksi makeaa taittamaan raparperihillon kirpeyttä.

Mansikkaisten leipien päälle roiskuteltu balsamicosiirappi on helppo keitellä kasaan itsekin, vaikka tällä Kokkipottilan -ohjeella. Mä käytin Rajamäen valmista tavaraa joka on maistunut hyvälle muidenkin juustojen kanssa.

Nyt alan kiillotella tiaraani, valmistautua huomiseen kuninkaalliseen hääjuhlaan ja valmistaa evästä kisastudiota varten. En oikein tiedä mitä ajatella Chrisistä, minusta sen miehen katseessa on jotain vilunkia enkä ennusta liitolle pitkää ikää. Toivottavasti olen väärässä. Huomisen päivän olen kuitenkin lupautunut olla arvostelematta monarkkia sillä se oli ehdoton pääsyvaatimus kisastudioon. Ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin kyynelten virta tulee olemaan melko vuolas.

10 kommenttia:

  1. Skål!
    Olen samaa mieltä Chrisistä, mutta en aio sanoa sitä ääneen. Olkaamme väärässä.

    Leivät kuullostaa herkuilta (etenkin tietysti se itse keitetty balsamicosiirappi, öhöm).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korkkasin vasta tänä keväänä sen syksyn hillobileistä saadun balsamisiirapin ja käyttelen sitä nyt loppuun. Meinaan kyllä vielä tehdä tuota sinun siirappia.

      Jospa se Chris osoittautuisi kunnon mieheksi epäilyksistäni huolimatta...

      Poista
  2. Mistä löysit tonkapapua? Minun on pitänyt ostaa sitä Marin kirsikkahillosta saakka.

    Huomenna ei ehkä mennä kyyneleisiin saakka, koska Chrisissä todentotta on jotain luihua, eikä sitten minkäänlaista karismaa. Miten se Madde nyt sillai valitsi? Vaikka olen kyllä niin vähän rojalisti, etten ole huomenna häiden aikaan edes television ääressä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonkapapua ostin Yrjönkadun Decanterista, niiden verkkokaupastakin saa. Missään muualla en ole sitä nähnyt.

      Mä saatan tirauttaa kyyneleen Madden vuoksi, ja ehkä Victorian ja Silvian puvuille, ne on taatusti tosi nättinä molemmat. Kuninkaallisia häitä ei kyllä koskaan voi jättää väliin!

      Poista
  3. Leivät näyttää kuolattavan hyviltä!
    Meillä pääsee tänään häävastaanottopöytään tarjolle sun aiemmin postaamat Jasupalat. Madden häitä seurataan juhlamekoissa ja tiarat päässä. Mutta se sulhanen... onhan se snadisti epäilyttävä tapaus. Meillä se kulkee lempinimellä "Sliskigubbe" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi gubbe osoittautui ainakin telkkarin välityksellä mainettaan paremmaksi herrasmieheksi.

      Poista
  4. Terveisiä kisastudioon!
    Nää leivät on täydellisen yksinkertaisen herkullisia!

    VastaaPoista
  5. Ihan samaa mieltä Chrisistä, mies on kovin kylmän oloinen... Tai sitten se vaan spennaa ihan älyttömästi kaikkea julkisuutta.

    Hauskaa kisastudiota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niin saimme perua pahat sanamme...

      Poista