lauantai 17. elokuuta 2013

Paistettua zucchinia pestolla ja fetalla


Lujasti uskon että vielä on kesä ja kesän kunniaksi ihana kesäruokaohje! Tämä syntyi sekayrttipeston jälkimainingeissa, paistoin kesäkurpitsan jonka maustoin sillä pestolla ja fetalla. Tuli niin hyvää, että olen sittemmin syönyt useammankin kesäkurpitsan tähän tapaan.

Kun kesäkurpitsan, joka muutoin on melko hajuton ja mauton kasvis, maustaa hyvin ja paistaa napakan kypsäksi grillissä tai pannulla, silloin se varmasti maistuu myös kurpitsadissareillekin joita satun muutaman tuntemaan.
Peston sijaan voi viipaleille lorauttaa pelkästään sitruunaöljyä ja fetan voi korvata vaikka vuohenjuustolla. Sopii kevyeksi lounaaksi tai mainioksi lisukkeeksi lihalle tai kalalle. 


PAISTETUT KESÄKURPITSAVIIPALEET PESTOLLA JA FETALLA MAUSTETTUNA


kesäkurpitsa siivutettuna
oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
pestoa
fetaa

Hiero kurpitsaviipaleille öljyä ja paista ne grillissä tai (parila)pannussa napakan kypsiksi.
Lorauta päälle sitruunamehua ja mausta pestolla ja murennetulla fetalla.


12 kommenttia:

  1. Nam, voisin ottaa pari tuollaista!

    VastaaPoista
  2. Elokuu on vielä virallinen kesäkuukausi! Näkeehän sen nyt tuon kauniin kuvan auringonpaisteestakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli vielä saa hehkuttaa kesä kesä kesä! Katsotaan jos tuolta arkistosta pukkaisi lisää kesäisiä reseptejä joita en ole ehtinyt postaamaan.

      Poista
  3. Kesä on niin pitkään, kun voi pukea mekon ilman sukkahousuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo on kyllä niin totta! Ja tuo mielessä värjötellään pitkälle syksyyn :)

      Poista
  4. Kurpitsadissareita?!?!? Shame on them... Kuulostaa erinomaiselta,feta ja kesäkurpitsa kuuluu yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sasse, käännytystyötä on kyllä yritetty tehdä. Kunhan maistatan tätä niin eiköhän homma ole sillä selvä.

      Poista
  5. Tunnustaudun entiseksi kesäkurpitsadissariksi. Edelleenkin vain tosi hyvät ohjeet antaa kesäkurpitsalle oikeutuksen olla olemassa + tietysti oma sato. Sellaiset peukalonpaksuiset minikurpitsat on parhaita, ja mun mielestä melkeinpä raakana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allekirjoitan tuon mitä pienempi sen parempi, ja onhan ne söpömpiäkin (silmänruoka ennen kaikkea!)

      Poista
  6. Todellaki on vielä kesä. Tämmöstähän vois vaikka kokkailla ens viikolla vikan lomaviikon kunniaksi :)

    VastaaPoista