lauantai 3. elokuuta 2013

Sekayrttipesto


Niin vain blogistanian ulkopuolinen elämä vei mukanaan ja tuli pieni tahaton hiljaisuus. Kiireen keskellä viime viikkojen kokkailut ovat jääneet hyvin simppeleiksi: uusiaperunoita voinokareen kanssa, kasvissosekeittoja, pastaa pestolla, ja sama alusta.
Mä olen jäänyt pestokoukkuun tämän kesän aikana todella pahasti hyvästi. Parvekkeella kasvaa korillinen erilaisia yrttejä joita olen sekoitellut morttelissa keskenään eri mittasuhteilla ja saanut aikaan huumaavia tuoksuja ja makuja. Perinteinen basilikapesto on ihanaa myöskin mutta yhdistelemällä yrttejä, tai pyöräyttämällä peston vaihteeksi vaikka rucolasta, makunystyrätkin saavat vähän uutta ihmeteltävää.


SEKAYRTTIPESTO


iso puntti basilikaa
pieni puntti salviaa
pieni puntti oreganoa
n. 1 dl parmesaania
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa
hyvää oliiviöljyä

Sekoita aineet keskenään sauvasekoittimella tai morttelissa. Lorottele oliiviöljyä joukkoon sen verran että koostumus tuntuu sopivalta.

20 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään käyttä erilaisia yrttejä pestoon jq talvisin sekaan päääsee villiyrttejäkin:-) Kiva taas nähdä postaus täällä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiireet ei helpota mutta yritän olla ahkera(mpi) täälläkin :)

      Poista
  2. Pestot ovat ihania. Nyt kesällä niitä on hyvä tehdä, kun yrtit kukoistavat ja tuottavat ihanaa satoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, puskat rehottaa ja maistuu auringolle!

      Poista
  3. Pesto on hyvää! Meilläkin on tehty monia pestoja tänä kesänä, myös lipstikasta, joka toimi oikein hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipstikkapestoa ei olekaan tänä kesänä tullut tehtyä, sekin on kyllä tosi hyvää.

      Poista
  4. Ja sitä minä vielä ihmettelen, että miksen tee pestoa useammin, kun se vaan on niin yvää ja kätevää! Lipstikastakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen pestoa aina silloin tällöin mutta tänä kesänä olen hurahtanut totaalisesti. Niin vaivatonta ja palkitsevaa.

      Poista
  5. Luin otsikon ensin sekoyrttipestoksi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sopii nimeksi kuin räkä lapselle nenään!

      Poista
  6. Pestokoukku on hyvä koukku. Miks mää en ole tajunnut upottaa yrttejäni tähän?
    Kaikilla tuntuu olleen muut mielessä heinäkuussa, kiva huomata, että blogistania taas vähän heräilee kesän vietosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on edessä kova blogistanialukurupeama että saan päivitettyä itseni kaikkien kesätouhuista.

      Poista
  7. Sekopesto on hyvä pesto! Nam!

    VastaaPoista
  8. Täällä mentiin tänään perinteisellä salviapestolla. Terveisin yksi peston ystävä lisää.

    VastaaPoista
  9. Tulipa tässä vaan muuten mieleen, että en oo varmaan ikinä tehnyt itse pestoa. Pitäs varmaan sitte' sekin hoitaa pois päiväjärjestyksestä. Ehkäpä aloitan tällä ohjeella :)

    VastaaPoista
  10. Itsellä pestokaudet tulevat ja menevät, mutta aina se vaan maistuu yhtä hyvälle. Vähän voisin kyllä tsempata ja tehdä erilaisia pestoja, eikä aina sitä tuttua ja turvallista basilikaversiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin peston teko on kausittaista, joskus unohdan sen kokonaan ja pikku tauon jälkeen on kiva löytää uudestaan.

      Poista