keskiviikko 21. elokuuta 2013

Tuorepinaattikeitto


Koulussa huijasin etten muka pidä pinaattikeitosta koska suurin osa luokkakavereistani inhosivat sitä. Nyrpistelin nenääni sitä syödessäni vaikka salaa tykkäsinkin ihan hirmuisesti. Ja kaikki vaan siksi, etten halunnut erottua porukasta. Kyllä sitä on ollut tyhymä!

Pinaattikeitto on hyvää pakastepinaatistakin tehtynä, mutta parasta on tietenkin tuoreesta sadosta keitelty soppa. Valmistus vie puolisen tuntia joten tämän keittelee helposti arjen kiireiden keskelläkin.


PINAATTIKEITTO


4 annosta


litra tuoretta pinaattia
(tai 150 g pakastepinaattia)
2 rkl voita
2-3 rkl venhäjauhoja
litra maitoa
ripaus muskottia
ripaus valkopippuria
suolaa


Ryöppää pestyjä pinaatinlehtiä vesitilkassa viitisen minuuttia jonka jälkeen hakkaa ne veitsellä hienoksi hakkelukseksi.

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Kaada maitoa joukkoon vähän kerrallaan, sekoita hyvin ettei jää paakkuja. Kiehauta, ja lisää sitten pinaatti. Anna porista hiljalleen noin kymmenen minuuttia ja lisää mausteet.

Tarjoile keitettyjen kananmunien ja ruohosipulisilpun kanssa.



28 kommenttia:

  1. Lapsuuden ehdoton lemppariherkku oli äidin pinaattikeitto :)

    Ihana keittolautanen, saako udella mistä se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lautanen on kirpparilöytö, vanhaa Arabiaa mutta sarjan nimeä en tiedä.

      Poista
  2. Voi ei. Kouluruokatraumaatikko täällä päivää, en ole sitten ala-asteen syönyt pinaattikeittoa - pitäisikö siis uskaltaa? Pitäisi, vaikka sitten näpäyttääkseni ala-asteen natsiopettajaa, joka väitti etten kasva isoksi jos en syö annosta loppuun
    .. Ja hah, näkispä mut nyt!!! :-D

    VastaaPoista
  3. Ehkä maailman paras keitto! Ja ihan superkiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailman paras kaikkien muiden maailman parhaiden joukossa!

      Poista
  4. Äsken päätin, että huomenna tee villiintyneestä pinaatista lettuja. Mutta taisin just vaihtaa suunnitelmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pinaattia on kauhian paljon niin tee iso soppa ja sen jämistä letut!

      Poista
  5. Mäkin oon aina digannu pinaattishubust. Skidinä skruudattii sitä pussikamaa, nykyään teen ite...pakasteista tosin. Ens kerralla kokeilen ehkä tuoreesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan vaan teet ite, pakasteesta tai tuoreesta, niin hyvä tulee.

      Poista
  6. Täällä yksi pinaattisoppafani ihan pienestä asti. Torimyyjämme pinaattisato ei taida tälle kesälle valmistua, oli kuulema vaikeuksia kasvatuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kesän pinaattisatoa valitteli myös äitini jonka plantaasilta nämä sain, onneksi sain edes yhden keiton verran.

      Poista
  7. Mä mietin just kaks viikkoa sitten tuorepinaattipussin äärellä, että soppaa vai jotain muuta ja sit tein jotain muuta mut oishan tää nyt ollu paljon parempaa. Tosi kaunis tuo lautanen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti jotain muuta maistui myös hyvälle, olihan se sentään pinaatista!

      Poista
  8. Onneksi näin aikuisena ei enää tartte niin kauheasti välittää muiden mielipiteistä. Saa ihan rohkeasti tykätä pinaattikeitostakin. :) Mulla olisi tuossa just kukkamaljakollinen punamangoldia, siitä vois kokeilla tehdä soppaa. Pakastepinaatti on kyllä talvella tosi kätsää, käytän mielummin sitä kotimaista pakastettua kuin Italiasta rahdattua tuoretta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhenemisessa on puolensa joo :)
      Mangoldista en olekaan keittoa tehnyt, kerro millaista tuli jos soppaan päädyit.

      Poista
  9. Mä VIHASIN penskana pinaattikeittoa, se oli kauhein kouluruoka ehdottomasti. Jotenkin se oli kylmää jo siinä vaiheessa, kun paikalleen istu ja otti lusikan käteen. Lukioikäisenä kaveri opetti siitä tykkäämään, itse tehty on kyllä ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhein kouluruoka oli mulle tilliliha pingpongperunoilla, jaiks.
      Onneksi sulla oli viksu kaveri joka opetti hyvän päälle.

      Poista
  10. Mies ei syö pinaattikeittoa kirveelläkään, on sellanen kammo koulun klimppisestä sopasta. Lapsille en ole vielä tarjonnut. Nimittäin jostain syystä meidän kaikkiruokaisille mukuloille ei maistu rouva Stockmannin tekemät pinaattiletut. Nehän on kaikkien kakaroiden herkkua,mutta meillä vaan nyrpistellään nenää! T. Hannelore

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile tehdä tuorepinaattikeittoa iso kattilallinen, ja lopuista teet itse ne letut. Ihmettelen jos Pikku-Pee ei tykkää!

      Poista
  11. Mulla ei ole mitään muistikuvaa, että meillä olisi ollut koulussa ikinä pinaattikeittoa. Pinaattilätyt tuli sit joskus ylemmillä luokilla. Ne oli silloin kova uutuus.

    Nykyään syön useinkin pinaattikeittoa, kun se on niin nopsa, helppo ja hyvä ruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on muistikuva, että ainakin ala-asteella pinaattikeiton kanssa tarjottiin myös lihis. Tuplaherkkupäivä!

      Poista
  12. Pinaattikeitto on myös mun suosikkikeittoni, taitaa olla siis "sukuvika".
    Varsinkin kun se kotona aina tehtiin itse. Ootkos kokeillut pinaatti-linssikeittoa?
    Terveisin Aija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä ole tullut mieleenkään yhdistää linssejä pinaattikeittoon, ja mä vielä rakastan linssejä! Täytyypä ehdottomasti kokeilla.

      Poista
  13. Pinaattikeitto on hyvää, nyt vaan mietityttää miksi en ole tehnyt sitä koskaan tuoreesta pinaatista. Kyllä sitä on joskus tyhymä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä epäkohta on helposti korjattavissa!

      Poista
  14. Pinaatit on jo syöty ja kouluruoka trauma jäi taas selättämättä. Ehkä sitten ensi kesänä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt työstät asiaa vuoden ja ensi kesänä olet valmis pinaattikeitolle :D

      Poista