lauantai 26. heinäkuuta 2014

Caprin salaatti


Tässä yksi parhaista kesäsalaateista, insalata caprese eli salaatti Caprin saarelta. Minun mielestäni parhaimmillaan ilman minkäänlaisia kikkailuja mutta vaatii parhaat mahdolliset raaka-aineet jotta lopputulos olisi mahdollisimman herkullinen:

kypsiä tomaatteja
aitoa mozzarella di bufalaa eli puhvelinmaidosta valmistettua mozzarellaa
laadukasta oliiviöljyä
hyvää sormisuolaa
muutama tuore basilikan lehti

Jotkut taiteilevat tomaatit ja juuston kauniisti limittäin lautaselle, minä tykkään repiä pehmeän juuston paloiksi tomaattien päälle. Oliiviöljyä lorotellen salaatin päälle ja sormisuolaa oman maun mukaan. Muutama basilikan lehti kruunaa salaatin ja siinäpä se, täydellinen hellepäivän herkku kaikessa yksinkertaisuudessaan!

19 kommenttia:

  1. Pippuria vähän myllystä vielä? :) Oi, kuinka tuli vesi kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pippuria why not. Mä en laita koska mun käyttämässä oliiviöljyssä on pippurinen takapotku.

      Poista
  2. Kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen kesäruoka. Vaatii parhaat mahdolliset raaka-aineet ja se on siinä. Vaikein osuus on löytää kunnolla kypsiä tomaatteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset, hyvien tomaattien löytäminen on tässä se haasteellisin osuus.

      Poista
  3. Ehdottomasti täydellinen kesäruoka ,ja hyvää muutenkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa pitkälti rajoittuu kesään just noiden tomaattien takia. Talvella tietty vois tehdä kirsikkatomaateista mutta ei se ole ihan sama.

      Poista
  4. Melkein parasta kesässä! Mitä yksinkertaisempi ruoka on, sitä laadukkaampia raaka-aineiden täytyy olla.

    VastaaPoista
  5. Anna, muutu mulle Caprin salaatiksi! Näyttää niin täydelliseltä!

    VastaaPoista
  6. Yhdyn Jonnan sanoihin tossa aiemmin. Kypsiä, hyviä tomaatteja on toisinaan Suomessa vaikea löytää. Nyt taitaa kuitenkin olla niiden paras aika, joten eikun insalata capresesta nauttimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin nyt kannattaa tomaateista nautiskella, ja lajikevalikoimaakin alkaa Suomessa löytyä.

      Poista
  7. Tää on parasta! Mutta laittaisitko äyriäiskastikkeen ohjeen tulemaan. Hellan&Herkun sitruunapasta odottelee kaapissa käyttöä :) t. Hannelore

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä olen sulle kerran tehnyt ja tarjonnut sitruunapastan kanssa:
      http://suolaajahunajaa.com/2013/01/18/hartaasti-keiteltya-jokirapupastaa/

      Poista
  8. Kaunista ja niin hyvää! Yleensä ne yksinkertaisimmat asiat ovat parhaita <3

    VastaaPoista
  9. Herkullista juuri näin, laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Inhoan raakoja tomaatteja ja rakastan kypsiä. Jotenkin sapettaa, kun kesälläkin myynnissä on raakileita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei täältä saa ikinä Etelä-Euroopan tasoisia herkkutomaatteja, mutta kotimaiset kirsikkatomaatit on kyllä aika nameja.

      Poista
  10. I always spent my half an hour to read this website's content everyday along with a mug of coffee.


    Also visit my web blog; FIFA 14 Cheats

    VastaaPoista