keskiviikko 3. elokuuta 2011

Täytetyt ja friteeratut kesäkurpitsankukat


Äidin kasvimaalta löytyi neljä täydellistä kesäkurpitsankukkaa ja päätin vihdoin viimein kokeilla niiden friteerausta. Italiassa friteeratut kesäkurpitsankukat kuuluvat lähes jokaisen pizzerian alkupalalistalle.
Kukat kannattaa käyttää mahdollisimman pian poimimisesta, ne kestävät jääkaapissa päivän tai kaksi hyvinä. Ennen käyttöä ne putsataan hyvin joko pullasudilla kevyesti harjaamalla, tai kylmällä vedellä hyvin varovasti huuhdellen, myös sisältä koska siellä saattaa olla pieniä ötököitä. Huuhtelun jälkeen ne kannattaa laittaa talouspaperin päälle jääkaappiin kuivumaan noin 20 minuutiksi, pysyvät siten freeseinä eivätkä lötkisty. Varret ja terälehdet poistetaan ja myös sisällä oleva emi (?) irrotetaan, se onnistuu helposti saksilla.

4 kesäkurpitsankukkaa
puolet mozzarellapallosta
4 pientä sardellia (öljyyn säilöttyä)
3 rkl jauhoja
noin 1 dl vissyä
suolaa
öljyä

Leikkaa mozzarella neljään osaan ja laita yksi pala juustoa ja sardelli jokaisen kukan sisään. Pyöräytä kukan pää kiinni niin että juusto pysyy hyvin sisällä. Lisää vissy pienissä erissä jauhojen sekaan ja sekoita siitä löysähkö friteeraustaikina, mausta taikina ripauksella suolaa (sardellit ovat suolaisia joten välttämättä taikina ei edes vaadi suolaa). Pyöräytä kukat taikinassa ja paista erittäin kuumassa öljyssä niin että pinta saa kauniin värin, noin minuutti molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti