torstai 22. maaliskuuta 2012

Kokkailua BangkokissaUskokaa tai älkää, mutta vielä löytyi yksi suomalainen joka ei ollut koskaan käynyt Thaimaassa, eikä muuten Kanariallakaan! Toinen näistä käsittämättömistä epäkohdista on nyt korjattu sillä palasin eilen parin viikon Thaimaan lomalta josta kolme vikaa päivää vietin Bangkokin läkähdyttävässä helteessä.

Kuka hullu nyt lomallaan haluaisi kokata! No minä. Tutkiskelin talven aikana erilaisia thairuokakursseja Bangkokissa, valikoimaa löytyi aika paljon mutta netistä lukemieni positiivisten arvostelujen perusteella päädyin lopulta Blue Elephant -ravintolan järjestämiin kursseihin. Yksi kurssi kestää puoli päivää ja niitä järjestetään joka päivä aamu- ja iltapäivisin. Aamukursseihin sisältyy bonuksena lyhyt retki ruokatorille joten tietenkin valitsin sen.
Kurssin hinta oli 2.800 bahtia (n. 74 euroa). 

Meidän yhdentoista hengen ryhmämme koostui australialaisista, hongkongilaisista, kanadalaisista, jenkkiläisistä ja yhdestä suomalaisesta ruokahullusta. Top chefinä toimi erittäin pätevän oloinen ja topakka Monthira "Mam" Sohmanee.

Mam

Kello 8.30 ryhmämme suuntasi apukokkipojan kanssa yhden skytrain-aseman päässä olevalle ruokatorille. Teimme torilla noin tunnin mittaisen kierroksen tutkien vihannes- ja hedelmäkojuja

Tamarindia
 
maustekauppoja
 kala- ja lihahallin tarjontaa

Kananvarpaita ja muita jänniä juttujaTuhatvuotisia munia

Ja sitten takaisin kouluun ja asiaan. Tehtävämme oli kokata seuraavat ruuat

Mausteinen ja hapan meriahvenkeitto (Tom Klong Plaa Kra Phong)
Wokatut nuudelit katkaravuilla (Phad Kee Mao Sen Chan)
Vihreä kanacurry (Kaeng Keaw Waan Kai)
Kanasamosat (Sam Liem Thong Kham)
Hapanimelä kurkkudippi (Naam A-Jard)

Chefimme Mam kertoi thairuokien perusteista ja kokkasi kaikki annokset opetuskeittiössä yksi kerrallaan.

Mamin wokkinuudelit

Mamin kalasoppa


Maisteltuamme Mamin tekemän annoksen pääsimme toteuttamaan itseämme jokainen oman kokkausaseman ääreen.


Apukokit olivat pilkkoneet ja mitanneet suurimman osan aineksista meille valmiiksi, joten tehtäväksi jäi vain reseptin seuraaminen ja pyrkimys edes lähelle yhtä hyvään kuin Mamin tekemään ruokaan.Odottelen tässä että mun lemppari, kalakeitto, alkaisi porista

Merkkasimme valmiit annoksemme omilla tunnistusnumeroillamme. Kurssin päätteeksi siirryimme ravintolan kabinettiin jonne kokkauksemme oli kauniisti katettu omille paikoillemme.

 

Päivä oli todella kiva ja hauska! Tuli opittua paljon uutta thaikeittiöstä, kokkaustekniikoista sekä maustamisesta ja erilaisista aineksista. Kurssilta saimme ähkyn lisäksi lahjaksi käyttämämme essut, pienet kassit joista löytyi maustepussukoita, kasan erilaisia reseptejä sekä kurssitodistuksen.

Voiko olla mukavampaa tapaa päästä sisään maan kulttuuriin kuin sen ruuan kautta. Suosittelen kaikille matkustaville ruokahulluille!

Ja vielä sokerina pohjalla, century eggs eli tuhatvuotiset munat:


Maistui suolatulle keitetylle kananmunalle.

12 kommenttia:

 1. Matkakuume iskee näistä jutuista!
  En ole minäkään käynyt, en Thaimaassa enkä Kanarialla...vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän ne Kanariansaaretkin käydä korkkaamassa nyt kun tälle tielle on lähdetty.

   Poista
 2. Täälläkin Thaimaassa käymätön, mutta Kanarialla on tullut käytyä jo kauhean kauan sitten:) Miten tulit löytäneeksi tällaisen hienon kurssin? Hieno raportti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vain mieleen, että kokkauskurssi voisi olla kiva extra loman yhteyteen, ja siitä sitten googlettelin eri vaihtoehtoja. Pienimmistäkin lomakylistä löytyy jo kokkikursseja, tuli sekin huomattua Thaimaassa matkan päällä. Ja netistä löytyvät arvostelut helpottaa valintaa (esim. Tripadvisorista niitä löytyy paljon).

   Poista
 3. Siis todella paras tapa! Minä olin kanssa Chiang Maissa kokkikurssilla -(98), oli huippujuttu, suosittelen kans kaikille, ja nykyään niitä on kai tarjollakin pilvin pimein, että vain valinnan vaikeus. Nimim. ei Thaimaassa sitten vuoden -98.... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chiang Mai alkoi kiinnostaa reissun aikana kovasti, lueskelin siitä paljon mielenkiintoisia juttuja.
   Innostuin tuosta kokkikurssista ihan hirveästi ja nyt tekisi mieli yhdistää se kaikkiin tuleviin reissuihin!

   Poista
 4. Upea raportti, ja ihania kuvia! Kananvarpaat jättäisin kyllä väliin... ;-) Oli varmasti unohtumaton kokemus päästä syvemmälle matkakohteen ruokakulttuuriin, viherrän avoimen kateellisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanaa käsitellä ja tuoksutella kaikkia niitä uusia yrttejä ja vihanneksia. Käytetyn chilin määrä välillä hirvitti mutta onneksi omasta keitoksesta sai tehdä juuri omaan suuhun sopivan.

   Poista
 5. Mahtava matkaraportti. Tuollainen kokkikurssi on minullakin ollut haaveissa, vaikka nuo munat eivät kauhean houkuttelevilta näyttäneetkään. Odotan innolla muita oppeja jakoon. Nimim. ei koskaan Kanarialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munat oli kuvottavan näköisiä mutta en kehdannut olla maistamatta kun kaikki muutkin niin tekivät. Ja täytyy sanoa että maku oli parempi kuin ulkonäkö, mutta yksi kerta riitti.

   Poista
 6. Täältä löytyy yksi Kanarialla ja Thaimaassa käymätön lisää:) Sinulla on ollut aivan täydellinen kokkauslomapäivä Bangkokissa! Ehkäpä bloggaat vielä oppimasi reseptit meille muillekin? Pikkusisko on pyytänyt minua mukaansa ensi talvena Thaimaaseen, en ole vielä päättänyt lähdenkö, mutta jos, niin menen kanssa ehdottomasti tuollaiselle kurssille tuonne samaan kouluun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta meitä ei-niin-perussuomalaisia matkailijoitahan tuntuukin riittävän :) Olen ollut vähän ennakkoluuloinen Thaimaan suhteen mutta nyt yhden reissun kokemuksella voisin ehdottomasti mennä toistekin. Olin Bangkokin lisäksi Koh Changin saarella, turisteja sielläkin mutta tuskin mikään Phuketin/Pattayan/Samuin veroinen turistipaikka.

   Tuo Blue Elephant -ravintola/kokkikoulu toimii muuten myös Phuketissakin. Ja tässä linkki toiseen Bangkokin kokkikouluun joka vaikutti oikein kiinnostavalta, http://www.baipai.com/

   Arvoin noiden kahden välillä ja päädyin Blue Elephantiin ihan vain sijainnin takia, se oli kävelymatkan päässä mun hotellista.

   Poista