maanantai 30. huhtikuuta 2012

Valoa putken päässä?

Kun kerta ruokablogitielle on lähdetty niin olisi kiva osata valokuvata ruokaa siten, että joku pelkkää kuvaa katsoessaan huokaisisi miten herkulliselta se näyttää, ja että se pelkkä kuva saisi nälän tunteen heräämään. Ruokakuvaus on haastavampaa kuin moni uskookaan. Yritäpä saada nakkikastikkeesta, maksalaatikosta tai mistä tahansa pataruuasta syötävän näköistä kuvassa, yleensä se valitettavasti tuppaa näyttämään jo kerran pureskellulta. 

Meitä saman ongelman kanssa painiskelevia ja ruokaan hurahtaneita kokoontui lauantaina Liemessä-Jennin työhuoneelle päivän kestävälle ruokakuvaus ja -stailauskurssille.
Mulle tämä oli lisäksi eka kerta kun tapasin livenä kanssabloggaajia ja olipa mukavaa nähdä vihdoin kasvoja juttujen takaa. Just niin kivoja tyyppejä kuin olin blogien perusteella ajatellutkin ja muutaman kanssa tuntui kuin olisimme jo vanhoja tuttuja, sillä olemme melko pitkään kommentoineet toistemme postauksia puolin ja toisin.Jennin kirjoittamiin juttuihin, valokuviin ja ruokastailauksiin on voinut törmätä mm. Glorian ruoka ja viini- sekä  Viini-lehdessä ja on tällä mimmillä monta muutakin rautaa tulessa. Ihailen suuresti ihmisiä jotka uskaltavat tehdä elämässään ja urallaan rohkeita päätöksiä ja seurata ammatillista kutsumustaan vaikka hyppäämällä pois päivätyöstä ja päättää, että tästä eteenpäin valokuvaan ja teen ruokajuttuja. Sopis niin mullekin. Mutta ensin täytyy opetella ainakin valokuvaamaan.

Aamupäivän aikana kävimme läpi valokuvauksen perusteita ja järkkärin manuaaliasetuksia, automaatillahan me emme tästä eteenpäin enää valokuvaa, pois se meistä!

Kun tekniikka alkoi olla hanskassa pääsimme tositoimiin. Meidät jaettiin kolmeen ryhmään ja jokainen ryhmä sai tehtäväkseen kokata ruoka-annoksen, miettiä ruuan ulkonäkö, esillepano ja valokuvata se.Sain ryhmäkavereikseni suolaa&hunajan Jonnan, masutoaitemun Riitan sekä Hiidenuhman Paulan. Tunnuimme olevan kaikki samalla taajuudella ja yhteistyö toimi saumattomasti, ainakin mun mielestä.

Meille oli varattu stailausrekvisiittaa joista valitsimme ruokaamme parhaiten sopivan setin. Ennen kokkailun aloitusta suunnittelimme esillepanoa, valaistusta ja mistä kulmasta annoksen kuvaisimme.


Yritin kuvata Riittaa jauhottamassa kananuijia "niin että jauhot pöllyää", katso tarkkaan niin näet aavistuksen pöllyä.Jonnalla oli zoomit hanskassa ja blurrit kohdillaan


Olisko tää hyvä?
Vai tulisko tästä parempi?
Päivän päätteeksi söimme vielä tekemämme ja kuvaamamme ruuat, tarkoittaen siis ettei mitään vippaskonsteja käytetty ruuan esilletuonnin parantamiseksi. Kaikki spreiaukset sun muut on niin last season!

Jo aiemmin mainittujen blogien lisäksi mukana päivässä hääräsivät  Keittiökameleontti, Koemaistaja, Terhin keittiössä, Heleen's hobbies ja Siiliparatiisi. Mä ainakin tarkkailen jatkossa näiden blogien kuvia ;)

Haastetta riittää mutta kipinä on syttynyt ja sitä valoakin ehkä putken päässä jo näkyvissä.

Kiitos kaikille mukana olleille ja suurkiitokset Jennille hienosta kurssitoteutuksesta, sekä Sirulle joka jaksoi assaroida ja auttaa meitä päivän aikana!

PS Jenni vinkkasi, että syksyn kurssille löytyy vielä vapaita paikkoja! Lisätietoa löytyy Liemessä-blogista.

10 kommenttia:

 1. Oi kun ihana bloggaus kuvineen!

  Minä yritin into pikueena kuvat vapun herkkuja vaan eihän siitä mitään tullut hirweessä kiireessä :). Valo siellä sun täällä.
  No ehkäpä sit jatkossa!

  Ihanaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä tsempata valokuvien kanssa koska musta tuntuu, että mun blogia tarkkaillaan tietyiltä tahoilta tästä eteenpäin ;)

   Poista
 2. Tuollaisen ruokakuvaus-ja stailauskurssin tarpeessa olen minäkin..Täällä on yksi tosi ihana paikka jossa pidetään juuri tuosta aiheesta kursseja,mutta ne sisältävät 4 tapaamista,kun taas mieluummin olisin sellaisessa yhden päivän jutussa,niinkuin tuo Jennin kurssi.Mukavaa vappua vaikka se tätä kirjoittaessa alkaakin olla lopuillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valokuvaus on sellainen tie jolta ei ole paluuta, kerran kun saa kipinän niin haluaa vain oppia lisää. Mutta siinä on myös haittapuolensa kun se vie pirun paljon rahaa kun oikein innostuu. Nyt haluaisin ylimääräisen huoneen josta tekisin oman kotistudion ja sinne pitäis tietty hankkia kauheesti stailausrekvisiittaa sun muuta. Täytyy varmaan muuttaa.

   Poista
 3. Woutsi, ihanat kuvat kurssilta ja noi koipeliinitkin on melkein herkullisen näköisiä (aika paljon sanottua näin vegaanin suusta ;) Ja muutkin hauska blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sun blogista löytyi myös oikeesti herkullisen näköisiä juttuja ihan lihansyöjällekin :)

   Poista
 4. Kyllä, pöllytys näkyy hyvin! :-D Kiitos inspiroivasta seurasta, oli kyllä supermukava päivä. Ja tuntui, että ihan oikeasti oppi jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, mukava oli päivä ja oli tosi kiva tavata sua ja Jonnaa!

   Poista
 5. Kiva postaus kurssista. Oli se antoisa. Hävettää kun en kerkiä harjoitella oppejani. Teidän kurssilla oli näemmä se etu, että tapasit vielä useampia ihania blogituttuja kuin minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tuplakivaa, yhdellä iskulla hyvää oppia ja käkätystä toisten samanmoisten kanssa.

   Poista